Ak hľadáte recept na prípravu Kysuckého bravčového rebierka, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako si ho pripraviť:

Potrebné suroviny:

  • 4 kusy bravčového rebierka
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice worcestrovského pretlaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

 

Kysucké bravčové rebierko

Postup:

  1. V miske zmiešajte cesnak, sójovú omáčku, med, worcestrovský pretlak, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie.
  2. Do tejto zmesi vložte bravčové rebierka a nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.
  3. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  4. Rebierka vysypte zbytkom marinády a vložte ich na plech s papierom na pečenie.
  5. Pečte rebierka v predhriatej rúre približne 45-60 minút, alebo kým nebudú mäkké a dokonale prepečené.
  6. Na konci pečenia ich môžete ešte krátko opekať na grile, aby sa vytvorila krásna karamelizovaná vrstva.
  7. Podávajte kysucké bravčové rebierka s prílohami podľa vášho výberu, napríklad s pečenými zemiakmi a syrovou omáčkou.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto jednoduchej a chutnej receptúre!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *