Na prípravu kuracích stehien budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 2 lyžice oleja
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– 2 paradajky
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 200 ml kuracieho vývaru
– 1 lyžica múky
– 100 ml smotany na varenie
– petržlen na posypanie
Recept kuracie stehna – horné
Postup prípravy:
1. Kuracie stehná očistite, opláchnite a osušte papierovou utierkou. Na panvici rozohrejte olej a opečte na ňom stehná z oboch strán do zlatista. Vyberte ich z panvice a dajte bokom.
2. Do panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatista. Pridajte nasekané paradajky a smažte ich pár minút.
3. Pridajte paradajkový pretlak, premiešajte a potom pridajte kurací vývar. Varte krátko a potom znova vráťte kuracie stehná do panvice.
4. Pridajte korenie podľa chuti a nechajte stehná dusiť na miernom ohni asi 30 minút.
5. V pohári premiešajte múku so smotanou a pridajte do kuracieho vývaru. Nechajte zovrieť a krátko podusíte.
6. Pred servírovaním posypte nasekaným petržlenom.
Kuracie stehná horne môžete podávať s vareným zemiakovým pyré alebo ryžou. Dobrú chuť!