Bravčová krkovička s vínovou cibuľovým základom

Bravčová krkovička s vínovou cibuľovým základom:

Prísady:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule, nakrájané na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Bravčová krkovička s vínovou cibuľovým základom

Postup:

  1. Zahrejte panvicu na strednej teplote a rozpustite maslo.
  2. Opečte bravčovú krkovičku na panvici z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu. Potom ju vyberte z panvice a odložte na tanier.
  3. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednej teplote, kým sa cibuľa nesprevádza.
  4. Vráťte bravčovú krkovičku späť do panvice a pridajte červené víno. Znížte teplotu na nízku a nasypte soľ a čierne korenie. Prikryte panvicu a nechajte dusiť približne 1 hodinu, kým sa mäso nezmäkčí.
  5. Pred podávaním posypte bravčovú krkovičku nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *