Bravčová krkovička s vínovou cibuľovým základom

Bravčová krkovička s vínovou cibuľovým základom:

Prísady:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule, nakrájané na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Bravčová krkovička s vínovou cibuľovým základom

Postup:

  1. Zahrejte panvicu na strednej teplote a rozpustite maslo.
  2. Opečte bravčovú krkovičku na panvici z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu. Potom ju vyberte z panvice a odložte na tanier.
  3. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednej teplote, kým sa cibuľa nesprevádza.
  4. Vráťte bravčovú krkovičku späť do panvice a pridajte červené víno. Znížte teplotu na nízku a nasypte soľ a čierne korenie. Prikryte panvicu a nechajte dusiť približne 1 hodinu, kým sa mäso nezmäkčí.
  5. Pred podávaním posypte bravčovú krkovičku nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml červeného vína (napr. Merlot alebo Cabernet Sauvignon)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm.
    • Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska a cesnak na plátky.
  2. Opekanie krkovičky:

    • V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej a maslo na strednej teplote.
    • Plátky krkovičky osolte a okoreňte čiernym korením. Opečte ich na panvici z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé (asi 4-5 minút z každej strany). Potom ich vyberte a odložte na teplé miesto.
  3. Príprava cibuľového základu:

    • Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatú farbu (asi 8-10 minút).
    • Pridajte sušený tymián a bobkové listy, premiešajte.
  4. Pridanie vína a vývaru:

    • Do panvice nalejte červené víno a zmes nechajte 2-3 minúty variť, aby sa odparila väčšina alkoholu. Potom pridajte vývar a premiešajte.
  5. Dovanie:

    • Do panvice vložte späť opražené plátky krkovičky a nechajte ich na miernom ohni dusiť približne 30-40 minút. Ak je to potrebné, môžete pridávať trošku vývaru alebo vody, aby omáčka nevyschla.
  6. Podávanie:

    • Keď je krkovička mäkká a omáčka hrubšia, odstráňte bobkové listy. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
    • Podávajte s obľúbeným prílohom – ideálne s zemiakmi, knedľou alebo čerstvým chlebom a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *