Pečienka na slaninke

Pečienka na slaninke je skvelé jedlo! Tu je jednoduchý recept, ako si ju pripraviť:

Potrebujeme:

  • 4 plátky slaniny
  • 4 plátky pečene
  • soľ
  • korenie podľa chuti

 

Pečienka na slaninke

Postup:

  1. Slaninu opekáme na panvici, kým nezíska peknú sfarbu a stane sa krehkou.
  2. Vyberieme ju z panvice a necháme na papierových utierkach odkvapkať prebytočný tuk.
  3. Pečenicu osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Na rovnakej panvici, v tuku z opečenej slaninky, opražíme plátky pečenice z oboch strán.
  5. Na záver pečenku obalíme opečenou slaninkou a podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Užite si svoju skvelú pečenku na slaninke!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej pečienky
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zeler
  • 4 zemiaky
  • 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín: Pečienku dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Slaninu nakrájame na malé kocky. Cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky.

  2. Smaženie slaniny: Na veľkej panvici rozohrejeme rastlinný olej a pridáme nakrájanú slaninu. Smažíme, kým sa nezačne farbiť do zlatista. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a smažíme, kým cibuľa nezmäkne.

  3. Príprava pečienky: Pečienku posolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Opečieme ju na panvici so slaninou, cibuľou a cesnakom z oboch strán, aby dostala peknú zlatistú farbu.

  4. Varovanie: Pečienku prenesieme do hlbokého hrnca. Na panvici, v ktorej sa smažila, pridáme mrkvu, zeler a zemiaky. Krátko opražíme a potom všetko presunieme k pečienke. Zalejeme vývarom a pridáme oregano a tymian.

  5. Dusené varenie: Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 1,5 – 2 hodiny, kým nebude pečienka mäkká. Počas varenia občas skontrolujeme a prípadne pridáme trochu vody alebo vývaru.

  6. Podávanie: Keď je pečienka hotová, vyberieme ju z hrnca a nakrájame na plátky. Podávame s dusenou zeleninou a šťavou z hrnca. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tip:

Pečienku môžete podávať s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou pre ešte chutnejší zážitok. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *