Pečienka na slaninke je skvelé jedlo! Tu je jednoduchý recept, ako si ju pripraviť:
Potrebujeme:
- 4 plátky slaniny
- 4 plátky pečene
- soľ
- korenie podľa chuti
Pečienka na slaninke
Postup:
- Slaninu opekáme na panvici, kým nezíska peknú sfarbu a stane sa krehkou.
- Vyberieme ju z panvice a necháme na papierových utierkach odkvapkať prebytočný tuk.
- Pečenicu osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na rovnakej panvici, v tuku z opečenej slaninky, opražíme plátky pečenice z oboch strán.
- Na záver pečenku obalíme opečenou slaninkou a podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Užite si svoju skvelú pečenku na slaninke!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej pečienky
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 zeler
- 4 zemiaky
- 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 lyžička sušeného tymianu
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava surovín: Pečienku dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Slaninu nakrájame na malé kocky. Cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky.
-
Smaženie slaniny: Na veľkej panvici rozohrejeme rastlinný olej a pridáme nakrájanú slaninu. Smažíme, kým sa nezačne farbiť do zlatista. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a smažíme, kým cibuľa nezmäkne.
-
Príprava pečienky: Pečienku posolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Opečieme ju na panvici so slaninou, cibuľou a cesnakom z oboch strán, aby dostala peknú zlatistú farbu.
-
Varovanie: Pečienku prenesieme do hlbokého hrnca. Na panvici, v ktorej sa smažila, pridáme mrkvu, zeler a zemiaky. Krátko opražíme a potom všetko presunieme k pečienke. Zalejeme vývarom a pridáme oregano a tymian.
-
Dusené varenie: Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 1,5 – 2 hodiny, kým nebude pečienka mäkká. Počas varenia občas skontrolujeme a prípadne pridáme trochu vody alebo vývaru.
-
Podávanie: Keď je pečienka hotová, vyberieme ju z hrnca a nakrájame na plátky. Podávame s dusenou zeleninou a šťavou z hrnca. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tip:
Pečienku môžete podávať s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou pre ešte chutnejší zážitok. Dobrú chuť!
Mňam! Toto znie skvele a ešte aj jednoduchý recept! Určite vyskúšam.
Takýto recept na pečienku som ešte nevidela. Musím povedať, že toto určite vyskúšam. Ďakujem!
Recept na pečienku je super, doporučujem všetkým!
Vyzera to ako skvely recept! Urcite ho vyskusam.
Dakujem za recept, uz sa tesim na varenie!
Recept je super, uz teraz citim tie vone.
Tato pečenka na slaninke ma dostala. Uz teraz viem, co budeme mat na obed.
Super, ze tento recept nie je zlozity. Aj zaciatocnici sa nebudu mat problemy.
Mnamka! Uz teraz sa teším ako si ju uvarim