Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu thajského kuracieho mäsa:
Suroviny:
- 500g kuracieho mäsa (najlepšie prsia)
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 lyžice rybacej omáčky
- 2 lyžice sojovej omáčky
- 1 lyžica cukru
- Šťava z polovice limetky
- Čerstvá korianderová vňať na ozdobu
Thajské kuracie mäso
Postup:
- Kuracie mäso nakrájajte na tenké prúžky alebo kocky.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte cesnak. Orestujte ho až kým nezačne voňať.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a papriku a orestujte ich do zmäknutia.
- Pridajte kuracie mäso a opražte ho dozlatista.
- Do misky zmiešajte rybaciu omáčku, sojovú omáčku, cukor a šťavu z limetky. Potom pridajte túto zmes do panvice s mäsom. Premiešajte dobre, aby sa omáčka rovnomerne rozpustila.
- Varíme asi 2-3 minúty, kým sa mäso dôkladne prevarí a omáčka sa naň nalepí.
- Podávajte s čerstvou koriandrovou vňaťou ako ozdobou.
Dobrú chuť! Ak máte otázky alebo potrebujete ďalšie informácie, neváhajte sa spýtať.