Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu thajského kuracieho mäsa:

Suroviny:

  • 500g kuracieho mäsa (najlepšie prsia)
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 lyžice rybacej omáčky
  • 2 lyžice sojovej omáčky
  • 1 lyžica cukru
  • Šťava z polovice limetky
  • Čerstvá korianderová vňať na ozdobu

 

Thajské kuracie mäso

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké prúžky alebo kocky.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cesnak. Orestujte ho až kým nezačne voňať.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu a papriku a orestujte ich do zmäknutia.
  4. Pridajte kuracie mäso a opražte ho dozlatista.
  5. Do misky zmiešajte rybaciu omáčku, sojovú omáčku, cukor a šťavu z limetky. Potom pridajte túto zmes do panvice s mäsom. Premiešajte dobre, aby sa omáčka rovnomerne rozpustila.
  6. Varíme asi 2-3 minúty, kým sa mäso dôkladne prevarí a omáčka sa naň nalepí.
  7. Podávajte s čerstvou koriandrovou vňaťou ako ozdobou.

Dobrú chuť! Ak máte otázky alebo potrebujete ďalšie informácie, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *