Na prípravu kuracieho mäsa s kari omáčkou budete potrebovať:
– 500g kuracieho mäsa (nakrájaného na malé kúsky)
– 1 veľkú cibuľu (nakrájanú na kocky)
– 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
– 2 lyžice kari prášku
– 400ml kokosového mlieka
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– štipka cukru (voliteľne)
– koriandrové lístky na ozdobenie (voliteľne)

 

Kuracie mäso s kari omáčkou

Postup:
1. Prváčik si pripravte všetky potrebné ingrediencie.
2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Osmažte ich dozlatista.
3. Pridajte kuracie mäso a opečte ho z každej strany, kým nezmení farbu.
4. Do hrnca pridajte kari prášok a premiešajte, aby sa pekne prepojili chute.
5. Postupne pridajte kokosové mlieko a za stáleho miešania nechajte omáčku zovrieť.
6. Pokožte teplotu na stredné a nechajte omáčku variť asi 15-20 minút, kým sa mäso naplní koreniami a omáčka nezhustne.
7. Ochutnajte omáčku a pridajte soľ, korenie a prípadne štipku cukru, ak chcete zmierniť pikantnosť kari.
8. Servírujte kuracie maso s kari omáčkou s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad ryžou či plackami.
9. Ozdobte jedlo koriandrovými lístkami a podávajte teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *