Potrebujeme:

– 500g kuracieho mäsa
– 1 pohár konzervovaného ananásu (nakrájaného na kocky)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice kari korenia
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie

 

Kuracie mäso s ananásom a kari

Postup:

1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Cibuľu nakrájame na drobno a cesnak nasekáme.

3. Na panvicu dáme trochu oleja a zohrejeme.

4. Na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu a cesnak, až sa zosklovatí.

5. Potom pridáme nakrájané kuracie mäso a restujeme ho dozlatista.

6. Pridáme kari korenie a zamiešame.

7. Pridáme nakrájaný ananás (aj s trochou šťavy), prípadne môžeme pridať aj ďalších zeleninových prísad, ako napríklad papriku.

8. Zamiešame a necháme na miernom ohni podusiť asi 10-15 minút, až kým mäso nie je úplne prepečené a dochutené.

9. Podávame s ryžou alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *