Potrebujeme:
– 500g kuracieho mäsa
– 1 pohár konzervovaného ananásu (nakrájaného na kocky)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice kari korenia
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie
Kuracie mäso s ananásom a kari
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Cibuľu nakrájame na drobno a cesnak nasekáme.
3. Na panvicu dáme trochu oleja a zohrejeme.
4. Na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu a cesnak, až sa zosklovatí.
5. Potom pridáme nakrájané kuracie mäso a restujeme ho dozlatista.
6. Pridáme kari korenie a zamiešame.
7. Pridáme nakrájaný ananás (aj s trochou šťavy), prípadne môžeme pridať aj ďalších zeleninových prísad, ako napríklad papriku.
8. Zamiešame a necháme na miernom ohni podusiť asi 10-15 minút, až kým mäso nie je úplne prepečené a dochutené.
9. Podávame s ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!