Rada na jednoduché a chutné jedlo, kombinujúce kuracie prsia a zemiaky:

Ingrediencie:

  • 2 kuracie prsia (odporúčam bez kosti a kože)
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Provensálske bylinky (voliteľné)

 

Kuracie prsia a zemiaky

Postup:

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubé kolieska.
  2. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a nakrájame na plátky. Môžete ich ešte nakoreniť soľou, korením a provenzálskymi bylinkami, ak máte radi viac špeciálny zážitok.
  3. Do panvice dáme olivový olej a rozohrejeme na strednej teplote. Pridáme nasekaný cesnak a zemiaky. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Zemiaky dusíme v panvici, kým sa stávajú mäkkými a zlatistými (trvá to približne 15-20 minút).
  4. V druhej panvici si urobíme prsia. Nasolíme a poukladáme ich na rozohriatu panvicu s olejom. Kuracie plátky opečieme z oboch strán, až kým nezhnednú a vnútro už nebude ružové (trvá to približne 6-8 minút).
  5. Hotové kuracie prsia podávame s dusenými zemiakmi. Môžete pridať aj šalát, aby jedlo bolo ešte pestrejšie a osviežujúce.

Dúfam, že si toto jedlo vychutnáte! Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *