Kuracie prsia so zemiakovým gratinom

Kuracie prsia so zemiakovým gratinom.

Pre kurča:

  • 4 kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu (alebo 1 čajová lyžička sušeného tymiánu)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru

Pre zemiakový gratin:

  • 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky strúhaného syra (napríklad Gruyère alebo eidam)
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia so zemiakovým gratinom

  1. Príprava kurča: Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
  2. Príprava panvice: Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v pekáčiku alebo hlbšej rúre odolnej forme. Pridajte nasekaný cesnak a tymián. Smažte ich asi 1-2 minúty, kým nezačnú voňať.
  3. Smažte kurča: Položte kuracie prsia do panvice a opečte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé. To by malo trvať asi 3-4 minúty na každej strane. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
  4. Príprava zemiakového gratinu: Vo veľkej miske zmiešajte smotanu na varenie, mlieko, strúhaný syr, nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie. Pridajte nakrájané zemiaky a dobre premiešajte, aby boli zemiaky dobre obalené omáčkou.
  5. Spoločné pečenie: Vráťte vyprážané kuracie prsia späť do panvice s omáčkou a zemiakmi. Uistite sa, že sú rovnomerne rozložené.
  6. Pečenie: Zakryte pekáčik alebo formu a vložte ju do predhriatej rúry na 180 stupňov C. Pečte asi 30-40 minút, kým zemiaky nie sú mäkké a povrch je pekne zlatohnedý.
  7. Servírovanie: Servírujte teplé. Môžete ozdobiť čerstvým tymiánom alebo petržlenovou vňaťou, ak ju používate.

Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť lahodné kuracie prsia so zemiakovým gratinom, ktorý je krémový a plný chutí. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *