Na prípravu kuracích pŕs s tatarkou potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na vyprážanie
Na tatarku:
– 1 pohár majonézy
– 3 vajcia
– 2 lyžice nasekaných kyslej uhoriek
– 1 lyžica nasekaného cibule
– 1 lyžica nasekaného petržlenu
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Kuracie prsia s tatarkou
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na plátky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejeme olej a vyprážame kuracie prsia z oboch strán, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
3. Medzitým pripravíme tatarku. V miske zmiešame majonézu, vajcia, nasekané kyslé uhorky, cibuľu a petržlen. Dochutíme soľou a čiernym korením.
4. Hotové kuracie prsia podávame s pripravenou tatarkou.
Tento jednoduchý recept na kuracie prsia s tatarkou je skvelou voľbou pre rýchly a chutný obed alebo večeru. Dobrú chuť!