Recept na zapekané kuracie stehná so zemiakmi a smotanou:

Potrebujete:
– 4 kuracie stehná
– 4 veľké zemiaky
– 200 ml smotany na varenie
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľu
– soľ a korenie podľa chuti
– olivový olej

 

Zapekané kuracie stehná so zemiakmi a smotanou

Postup:
1. Kuracie stehná si opláchnite pod tečúcou vodou a osušte utierkou. Osolte a okoreňte podľa chuti.
2. Zemiaky si olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
3. Na panvici si rozohrejte olej a opečte kuracie stehná z oboch strán, aby získali peknú zlatistú farbu. Opečené stehná odložte na tanier.
4. Na rovnakú panvicu pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
5. Pridajte na panvicu nakrájané zemiaky a opekajte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
6. Do zapekacej misy si položte opečené kuracie stehná a zemiaky.
7. Smotanu si zmiešajte so soľou a korením a nalejte ju do zapekacej misky. Dobre premiešajte.
8. Misku s kuracím mäsom, zemiakmi a smotanou dajte na 30 minút do rúry predhriatej na 180 °C.
9. Po 30 minútach skontrolujte, či je mäso a zemiaky dostatočne prepečené. Ak nie, nechajte ich v rúre ešte niekoľko minút.
10. Zapekané kuracie stehná so zemiakmi a smotanou servírujte teplé a podávajte napríklad s čerstvou zeleninovou šalátom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *