Na tento recept budeme potrebovať:
– 4 kuracie prsia
– 200 g kyslej smotany
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, paprika
– olej na vyprážanie
Kuracie prsia zapečené s kyslou smotanou
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovým utierkou.
2. Na panvici si rozohrejeme olej a prsia opečieme z oboch strán do zlatista. Potom ich vyndáme z panvice a uložíme do pekáča.
3. V miske zmiešame kyslú smotanu so spareným cesnakom, soľou, korením a paprikou.
4. Túto zmes rovnomerne rozotrieme na kuracie prsia.
5. Pekáč so zapečenými kuracími prsiami dáme na 30 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
6. Po upečení môžeme podávať s prílohou podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť!