Tu je recept na zdravý obed so kuracím mäsom po slovensky:
Pečené kuracie prsia so zeleninou
Suroviny:
- 2 kuracie prsia
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica cesnaku v prášku
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička soli
- Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 mrkvy (nakrájané na prúžky)
- 1 cuketa (nakrájaná na prúžky)
- 1 paprika (nakrájaná na prúžky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na prúžky)
- 2 lyžice sójovej alebo tamari omáčky
Zdravý obed: Kuracie mäso
Postup:
- Kuracie prsia opláchnite a osušte papierovým uterákom.
- V malom miske premiešajte olivový olej, cesnak v prášku, mletú papriku, soľ a čierne korenie.
- Kuracie prsia položte do veľkej misy a obaľte ich marinádou zo zmesi olivového oleja a korenín. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Vysteľte plech na pečenie a naň rozotrite prúžky mrkvy, cukety, papriky a cibule.
- Položte marinované kuracie prsia na zeleninu a pokvapkajte sójovou omáčkou.
- Vložte plech do rúry a pečte 25-30 minút, alebo kým kuracie mäso nie je úplne prepečené.
- Podávajte s čerstvou zelenou šalátovou zmesou alebo hnedou ryžou.
Dúfam, že vám tento recept poskytol inšpiráciu pre zdravý obed s kuracím mäsom! Dobrú chuť!