Ak hľadáte recept na bravčové karé na prírodno, tu je jednoduchý a chutný recept:
Potrebné suroviny:
- 4 kúsky bravčového karé
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička sušenej bylinky provensálskej zmesi
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice masla
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Bravčové karé na prírodno
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, provensálsku bylinkovú zmes, soľ a korenie.
- Bravčové karé natrite marinádou a nechajte minimálne 15 minút odpočívať.
- Rozpálte panvicu na stredne veľkom ohni a pridajte maslo. Opečte karé z každej strany asi 3-4 minúty, kým nebudú dobre zhneda.
- Preložte karé z panvice do rúry a pečte ďalších 15 – 20 minút, kým nebude mäso dobre prepečené.
- Po vybratí mäsa z rúry nechajte ho niekoľko minút odpočívať a potom ho nakrájajte na plátky.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!