Ak hľadáte recept na bravčové karé na prírodno, tu je jednoduchý a chutný recept:

Potrebné suroviny:

  • 4 kúsky bravčového karé
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička sušenej bylinky provensálskej zmesi
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice masla
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Bravčové karé na prírodno

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, provensálsku bylinkovú zmes, soľ a korenie.
  3. Bravčové karé natrite marinádou a nechajte minimálne 15 minút odpočívať.
  4. Rozpálte panvicu na stredne veľkom ohni a pridajte maslo. Opečte karé z každej strany asi 3-4 minúty, kým nebudú dobre zhneda.
  5. Preložte karé z panvice do rúry a pečte ďalších 15 – 20 minút, kým nebude mäso dobre prepečené.
  6. Po vybratí mäsa z rúry nechajte ho niekoľko minút odpočívať a potom ho nakrájajte na plátky.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *