Ak hľadáte recept na bravčové karé na prírodno, tu je jednoduchý a chutný recept:
Potrebné suroviny:
- 4 kúsky bravčového karé
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička sušenej bylinky provensálskej zmesi
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice masla
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Bravčové karé na prírodno
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, provensálsku bylinkovú zmes, soľ a korenie.
- Bravčové karé natrite marinádou a nechajte minimálne 15 minút odpočívať.
- Rozpálte panvicu na stredne veľkom ohni a pridajte maslo. Opečte karé z každej strany asi 3-4 minúty, kým nebudú dobre zhneda.
- Preložte karé z panvice do rúry a pečte ďalších 15 – 20 minút, kým nebude mäso dobre prepečené.
- Po vybratí mäsa z rúry nechajte ho niekoľko minút odpočívať a potom ho nakrájajte na plátky.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčového karé
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie (podľa chuti)
- 1 lyžička sušeného rozmarínu (alebo čerstvého)
- 1 lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej)
- 150 ml vody alebo vývaru
- Citrón (na dochutenie, voliteľné)
Postup:
-
Príprava mäsa: Bravčové karé umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ho nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm.
-
Marinovanie: Plátky mäsa osolte, okoreňte čiernym korením, posypte rozmarínom a paprikou. Môžete pridať aj pretlačený cesnak. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne 1-2 hodiny) v chladničke.
-
Smaženie: Na panvici rozpálte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte dozlata. Potom pridajte marinované plátky karé a opečte ich z oboch strán do zlatista.
-
Dusenie: Po opečení pridajte vodu alebo vývar a znížte teplotu. Zakryte panvicu pokrievkou a nechajte mäso dusiť na miernom ohni asi 30-40 minút, kým nie je mäkké. Podľa potreby pridajte viac vody, aby sa mäso nepripálilo.
-
Podávanie: Po uvarení môžete mäso podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakmi, ryžou alebo čerstvým šalátom. Na záver môžete pokrapiť citrónovou šťavou pre osvieženie chuti.
Dobrú chuť!