Na prípravu kuracích pŕs na hubách a smotane budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 250 g hubiek (napr. šampiňóny)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na šľahanie
– soľ, korenie, olej na smaženie
Kuracie prsia na húbach a smotane
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme, osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opečieme kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé. Potom ich vyberieme z panvice a necháme odpočinúť.
3. Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
4. Pridáme nakrájané huby a dusíme ich, kým nezmäknú.
5. Potom pridáme späť opečené kuracie prsia a zalijeme ich smotanou.
6. Necháme všetko spolu krátko povariť a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Hotové kuracie prsia na hubách a smotane podávame s prílohou podľa vlastného výberu (napr. ryža, zemiaková kaša).
Dobrú chuť!