Kura po Česky

Náš recept trocha obšírnejší ale za to veľmi chutný.

Odporúčam vám ochutnať tento receptík: kurča na kyslej kapuste s pivom.

Kura po Česky

Pečené kuře jako grilované recept

Kura po Česky je tradičné české jedlo, ktoré kombinuje kuracie mäso s ľahkou a voňavou omáčkou. Tu je jednoduchý recept na prípravu tejto chutnej pochúťky:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a osolíme ich.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky.
  3. Na rozohriatej panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  4. Pridáme kuracie prsia a opečieme ich z oboch strán do zlatista.
  5. Nalejeme kurací vývar a smotanu na varenie. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Znížime teplotu a dusíme pokryté asi 15-20 minút, kým sa mäso neuvarte a omáčka zahustne.
  7. Podávame s varenou ryžou, knedľou alebo zemiakovým pyré. Posypeme čerstvými bylinkami.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto vynikajúcom recepte na Kura po Česky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *