Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice hoisin omáčky
– 1 lyžica ryžového octu
– 1 lyžica kukuričného škrobu
– 1 lyžica medu
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 kúsok čerstvého zázvoru (nastrúhaný)
– 1 červená paprika (nasekaná)
– 1 mrkva (nastrúhaná)
– 1 pór (nasekaný)
– olej na smaženie
– soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia – čínsky spôsob

Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance a dáme ich do misky.
2. V miske zmiešame sójovú omáčku, hoisin omáčku, ryžový ocot, kukuričný škrob a med. Touto zmesou prelejeme kuracie mäso a necháme ho marinovať aspoň 30 minút.
3. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cesnak a zázvor. Potom pridáme nakrájanú papriku, mrkvu a pór a orestujeme do mäkka.
4. Do zeleniny pridáme marinované kuracie mäso a prudko opečieme. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
5. Podávame s ryžou alebo ďalšími prílohami podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *