Ak máte chuť na vyprážaný bravčový rezeň z krkovičky, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky múky
  • 1/2 šálky strúhanky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaný bravčový rezeň z krkovičky

Postup:

  1. Krkovičku nakrájajte na plátky a osolte ich z oboch strán.
  2. V miske si pripravte trochu múky a v inej miske rozbite vajcia.
  3. Plátky krkovičky ponoríte najprv do múky, potom ich ponorte do vajec a nakoniec ich obaľte v strúhankách. Uistite sa, že sú dobre obalené zo všetkých strán.
  4. Na panvici zahrejte dostatok oleja. Nechajte ho zahriať na stredne vysokú teplotu.
  5. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte obaľené plátky krkovičky na panvicu. Každú stranu opražte asi 3-4 minúty, alebo kým nie sú pekne zlatisté a vonku krásne chrumkavé.
  6. Vyprážané rezeň je hotový! Môžete ho podávať so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi alebo obľúbenými prílohami.

Dúfam, že Vám bude chutiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *