Vyprážaný bravčový rezeň z krkovičky

 

Ak máte chuť na vyprážaný bravčový rezeň z krkovičky, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky múky
  • 1/2 šálky strúhanky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaný bravčový rezeň z krkovičky

Postup:

  1. Krkovičku nakrájajte na plátky a osolte ich z oboch strán.
  2. V miske si pripravte trochu múky a v inej miske rozbite vajcia.
  3. Plátky krkovičky ponoríte najprv do múky, potom ich ponorte do vajec a nakoniec ich obaľte v strúhankách. Uistite sa, že sú dobre obalené zo všetkých strán.
  4. Na panvici zahrejte dostatok oleja. Nechajte ho zahriať na stredne vysokú teplotu.
  5. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte obaľené plátky krkovičky na panvicu. Každú stranu opražte asi 3-4 minúty, alebo kým nie sú pekne zlatisté a vonku krásne chrumkavé.
  6. Vyprážané rezeň je hotový! Môžete ho podávať so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi alebo obľúbenými prílohami.

Dúfam, že Vám bude chutiť! Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky (cca 1,5 cm hrubé)
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 200 g strúhanky
  • Olej na vyprážanie
  • Citron na servírovanie (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Plátky krkovičky jemne naklepte z oboch strán, aby ste ich zjemnili.
    • Ochuťte soľou, čiernym korením a prelisovaným cesnakom. Nechajte marinovať približne 30 minút, aby sa chute dobre spojili.
  2. Obalovanie rezňov:

    • Pripravte si tri misky: do prvej dajte hladkú múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.
    • Každý plátok rezňa najprv obalte v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke, aby bol dobre obalený.
  3. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja na strednej teplote.
    • Keď je olej horúci, opatrne vkladajte rezne do panvice. Snažte sa nezaplniť panvicu, aby sa rezne dobre opražili.
    • Vyprážajte z každej strany približne 4-5 minút, alebo až do zlatohnedej farby.
  4. Servírovanie:

    • Upečené rezne vyberte z panvice a položte ich na papierové utierky, aby ste zbavili prebytočného oleja.
    • Podávajte horúce, najlepšie s citrónom na pokvapkanie a prílohami podľa chuti, ako sú zemiaky, hranolky alebo sezónny šalát.

Tip:

Ak chcete, môžete pridať bylinky, ako je petržlenová vňať alebo tymián, do strúhanky pre vylepšenie chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *