Ak máte chuť na vyprážaný bravčový rezeň z krkovičky, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 4 plátky bravčovej krkovičky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky múky
- 1/2 šálky strúhanky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Vyprážaný bravčový rezeň z krkovičky
Postup:
- Krkovičku nakrájajte na plátky a osolte ich z oboch strán.
- V miske si pripravte trochu múky a v inej miske rozbite vajcia.
- Plátky krkovičky ponoríte najprv do múky, potom ich ponorte do vajec a nakoniec ich obaľte v strúhankách. Uistite sa, že sú dobre obalené zo všetkých strán.
- Na panvici zahrejte dostatok oleja. Nechajte ho zahriať na stredne vysokú teplotu.
- Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte obaľené plátky krkovičky na panvicu. Každú stranu opražte asi 3-4 minúty, alebo kým nie sú pekne zlatisté a vonku krásne chrumkavé.
- Vyprážané rezeň je hotový! Môžete ho podávať so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi alebo obľúbenými prílohami.
Dúfam, že Vám bude chutiť! Dobrú chuť!