Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– soľ
– mleté čierne korenie
– sladká paprika
– cesnak
– paradajkový pretlak
– cibuľa
– olej
– zemiaky
– zelenina podľa chuti

 

Kuracie prsia po gazdovsky

Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a naklepeme na rovnomernú hrúbku.
2. Prsia soľou, korením, sladkou paprikou a nasekaným cesnakom opečieme z oboch strán na panvici s trochou oleja, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
3. Narieďte paradajkovým pretlakom a varte na miernom ohni asi 20 minút.
4. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky, ktoré si na panvici osmažíme dozlatista.
5. Do cibuľky pridáme opražené prsia a zalejeme požadovaným množstvom vody. Varíme, kým mäso nebude mäkké a dochutíme solou a korením podľa chuti.
6. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode.
7. Podávame s uvarenými zemiakmi a dusenou zeleninou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *