Kuracie prsia s fazuľkami ako najlepšie som vedela pripraviť.
- kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 šálky fazuľky (môžu byť čerstvé, mrazené alebo konzervované)
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1 lyžica masla
Kuracie prsia s fazuľkami
- Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
- Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hlbšej panvici alebo hrnci.
- Položte kuracie prsia do panvice a smažte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a dobre upečené. To by malo trvať asi 4-5 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kurča. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
- Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich asi 2 minúty, kým sa stane cibuľa mäkšou.
- Pridajte nakrájané červené a žlté papriky do panvice a orestujte ich asi 3-4 minúty, kým sa začnú mierne zmäkčovať.
- Pridajte fazuľky a kurací vývar do panvice. Pokračujte v varení asi 5-7 minút, kým sa fazuľky dobre ohrejú a všetky ingrediencie sa dobre prepoja.
- Vráťte vyprážané kurčacie prsia do panvice s fazuľkami a nechajte ich prehriať.
- Pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť do omáčky. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Servírujte teplé a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, ak ju používate.