Kuracie prsia s fazuľkami

Kuracie prsia s fazuľkami ako najlepšie som vedela pripraviť.

 

  • kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 šálky fazuľky (môžu byť čerstvé, mrazené alebo konzervované)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 lyžica masla

 

Kuracie prsia s fazuľkami

  1. Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
  2. Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hlbšej panvici alebo hrnci.
  3. Položte kuracie prsia do panvice a smažte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a dobre upečené. To by malo trvať asi 4-5 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kurča. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
  4. Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich asi 2 minúty, kým sa stane cibuľa mäkšou.
  5. Pridajte nakrájané červené a žlté papriky do panvice a orestujte ich asi 3-4 minúty, kým sa začnú mierne zmäkčovať.
  6. Pridajte fazuľky a kurací vývar do panvice. Pokračujte v varení asi 5-7 minút, kým sa fazuľky dobre ohrejú a všetky ingrediencie sa dobre prepoja.
  7.  Vráťte vyprážané kurčacie prsia do panvice s fazuľkami a nechajte ich prehriať.
  8. Pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť do omáčky. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Servírujte teplé a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, ak ju používate.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *