Kuracie prsia na masle a cesnaku osvieži váš tradičný spôsob prípravy tohto jedla.
Možno som to v úvode napísala tak fádne, ale ja ich milujem takto pripravovať. A niekedy prihodím aj o niečo viac cesnaku.
Kuracie prsia na masle a cesnaku
Suroviny:
- 4 kúsky kuracích pŕs bez kostí a pokožky
- 4 plátky masla
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
Postup:
- Kuracie prsia umyte a osušte, potom ich postrúhajte soľou a čiernym korením z oboch strán.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte maslo. Nechajte roztopiť, až keď pri teplote začne syčať.
- Pridajte nasekaný cesnak a restujte ho asi 1-2 minúty, kým nezačne voňať.
- Do panvice umiestnite kuracie prsia a opiekajte ich na strednom ohni po dobu približne 6-8 minút z oboch strán, kým nebudú vnútri dostatočne prepečené alebo dosiahnu vnútornú teplotu 75°C.
- Pred podávaním nechajte mäso odpočinúť na tanieri po dobu pár minút.
Môžete podávať kuracie prsia na masle a cesnaku s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Dobrú chuť!