Kuracie prsia na masle a cesnaku

Kuracie prsia na masle a cesnaku osvieži váš tradičný spôsob prípravy tohto jedla. 
Možno som to v úvode napísala tak fádne, ale ja ich milujem takto pripravovať. A niekedy prihodím aj o niečo viac cesnaku. 

 

Kuracie prsia na masle a cesnaku

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs bez kostí a pokožky
  • 4 plátky masla
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Postup:

 

  1. Kuracie prsia umyte a osušte, potom ich postrúhajte soľou a čiernym korením z oboch strán.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte maslo. Nechajte roztopiť, až keď pri teplote začne syčať.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a restujte ho asi 1-2 minúty, kým nezačne voňať.
  4. Do panvice umiestnite kuracie prsia a opiekajte ich na strednom ohni po dobu približne 6-8 minút z oboch strán, kým nebudú vnútri dostatočne prepečené alebo dosiahnu vnútornú teplotu 75°C.
  5. Pred podávaním nechajte mäso odpočinúť na tanieri po dobu pár minút.

 

Môžete podávať kuracie prsia na masle a cesnaku s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *