Kari kuracie krídelká s palmovým cukrom

Tu je recept na kari kuracie krídelká s palmovým cukrom:

Suroviny:

  • 500 gramov kuracích krídeliek
  • 2 lyžice kari korenia
  • 2 lyžice palmového cukru
  • 1 lyžička mletej cesnaku
  • 1 lyžička mletej cibule
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1/4 lyžičky mletej čiernej papriky
  • 1/4 lyžičky kurkumy
  • 2 lyžice oleja

 

Kari kuracie krídelká s palmovým cukrom

Postup:

  1. V mise pripravte marinádu tým, že zmiešate kari korenie, palmový cukor, cesnak, cibuľu, soľ, červenú papriku, čiernu papriku a kurkumu.
  2. Do marinády pridajte kuracie krídelká a dôkladne ich v nej obalte, tak aby boli všetky kúsky poriadne premiešané a marináda sa prilepila.
  3. Nechajte marinádu pôsobiť minimálne 30 minút, aby sa chute prenikli do kuracích krídeliek.
  4. Rozohrejte olej vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu a pridajte kuracie krídelká. Opäť ich premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozprestrela.
  5. Pečte krídelká asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajte a opatrne miešajte, aby sa dostali dobre zo všetkých strán fazóny.
  6. Po dokončení pečenia odstráňte krídelká z panvice a môžete ich podávať napríklad s ryžou, šalátom alebo odporúčanými prílohami.

Dúfam, že vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *