Kurča so zeleninou a petržlenovým pestom

Kurča so zeleninou a petržlenovým pestom je chutná a zdravá večera, ktorá vás určite zasýti a pritom zostane ľahká na trávení.

Toto jedlo je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú užívať si plnú chuť a pritom nezanedbávať svoje nutričné hodnoty. Čerstvá zelenina a aromatické petržlenové pesto dodávajú tomuto receptu nezameniteľnú chuť a vôňu.

Ingrediencie:

– 4 kuracie prsia
– 2 mrkvy
– 1 cukina
– 1 červená paprika
– 1 cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 väčší zväzok petržlenovej vňate
– 1/2 šálky olivového oleja
– 1/4 šálky pínií
– 1/4 šálky parmezánu
– Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Pripravte si zeleninu. Mrkvu, cukinu a papriku nakrájajte na kúsky a cibuľu na tenké pološtvrťkolieska.

2. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opečte na ňom kuracích pŕs zo všetkých strán, kým nezíska krásnú zlatistú farbu. Potom ho vyberte a odložte nabok.

3. Na tej istej panvici opražte na troche oleja nakrájanú cibuľu, až zmäkne. Pridajte nakrájanú zeleninu a opekajte ju spolu niekoľko minút.

4. Medzitým pripravte petržlenové pesto. Do mixéra dajte petržlenovú vňať, pínie, parmezán, zvyšný olivový olej, štipku soli a čierneho korenia a rozmixujte na hladké pesto.

5. Poukladajte opečené kuracie prsia späť na panvicu k zelenine, podlejte trochou vody alebo vývaru a prikryté duste asi 15 minút, kým nie je mäso hotové.

6. Kuracie prsia vyložte na tanier, zeleninu rovnako a pokvapkajte ich pripravených pestom. Podávajte s čerstvým pečivom alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

2) Kurča so zeleninou a petržlenovým pestom

Ingrediencie:

Pre kurčaťo:

  • 4 kurčacie prsia
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Pre zeleninu:

  • 2 väčšie mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 cuketa, nakrájaná na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na polmesiace
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Čerstvý petržlen na dozdobenie

Pre petržlenový pesto:

  • 2 hrste čerstvého petržlenu, umytého a otriasnutého
  • 1 strúčik cesnaku, olúpaný
  • 1/4 šálky vlašských orechov
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

  1. Pripravte kurčaťo:
    • Kurčacie prsia opláchnite a osušte papierovou utierkou.
    • Obaľte ich soľou, čerstvo mletým čiernym korením a olivovým olejom.
    • Osmažte na panvici, kým sa nezohnednú a vnútorná teplota dosiahne bezpečnú hodnotu (cca 75°C). Potom ich nechajte oddýchnuť pred krájaním.
  2. Pripravte zeleninu:
    • Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú zeleninu.
    • Orestujte zeleninu, kým sa zjemní a trochu zhnedne.
    • Osolte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  3. Pripravte petržlenový pesto:
    • V mixéri zmiešajte čerstvý petržlen, cesnak, vlašské orechy a strúhaný parmezán.
    • Postupne pridávajte olivový olej a mixujte, kým nevznikne hladká pasta.
    • Ochutnajte a pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
  4. Na tanier umiestnite porcie opečeného kurčaťa vedľa zeleniny.
  5. Na každé kurča pridajte lyžičku petržlenového pesta.
  6. Dozdobte čerstvým nasekaným petržlenom.

Tento recept na kurča so zeleninou a petržlenovým pestom prináša kombináciu chutí a farieb, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale aj zrakové zmysly.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *