Pečené kura špikované cesnakom na masle s anglickou slaninou

Nasledujúci recept je pre pečené kuracie mäso, ktoré je špikované cesnakom a obalené v anglickej slanine. Tu je, ako na to:

Potrebné suroviny:

  • 1 celé kura (asi 1,5 kg)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 12 plátok anglickej slaniny
  • 4 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Pečené kura špikované cesnakom na masle s anglickou slaninou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Kuracie mäso dobre opláchnite a osušte uterákom.
  3. Strúčiky cesnaku ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  4. Kuracie mäso špikujte cesnakovými plátkami – vložte na každý kúsok mäsa 2-3 plátky cesnaku.
  5. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte anglickú slaninu. Opečte slaninu, aby sa stala krehkou a kým ešte kúsky slaniny držia pokope, zabalte ňou špiknuté kúsky kuracieho mäsa.
  6. Mäso položte do pekáča alebo na plech a posypte soľou a korením.
  7. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C po dobu asi 1,5 – 2 hodín, alebo kým mäso nie je dobre prepečené a šťavnaté.
  8. Po upečení nechajte mäso chvíľu oddýchnuť, potom ho poskytujte s prílohami podľa vlastného výberu.

Dúfam, že tento recept vám poskytne výborné výsledky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *