Mmm, pečené farmárske horné kuracie stehná sú výborným jedlom plným chuti a arómy. Tu je jednoduchý recept, ktorým si ich môžete pripraviť:
Ingrediencie:
- 4 farmárske horné kuracie stehná
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
- 1 citrón, na tenké plátky
- 2 vetvičky čerstvého tymianu
Pečené farmárske horné kuracie stehná
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Kuracie stehná osolte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
- Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni a orestujte kuracie stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Vezmite pekáč a umiestnite v ňom orestované stehná. Pridajte na ne cesnakové plátky, plátky citróna a vetvičky tymianu.
- Zakryte pekáč a pečte v predhriatej rúre asi 45 minút, kým sa kuracie stehná dôkladne neupečú. Pred koncom pečenia môžete odstrániť kryt a ponechať ich vo vyhriatej rúre ešte 10 minút, aby sa vytvorila zlatohnedá kôrka.
- Podávajte s duseným zeleným hráškom a pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!