Pečené farmárske horné kuracie stehná

Mmm, pečené farmárske horné kuracie stehná sú výborným jedlom plným chuti a arómy. Tu je jednoduchý recept, ktorým si ich môžete pripraviť:

Ingrediencie:

  • 4 farmárske horné kuracie stehná
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
  • 1 citrón, na tenké plátky
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu

 

Pečené farmárske horné kuracie stehná

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Kuracie stehná osolte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni a orestujte kuracie stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Vezmite pekáč a umiestnite v ňom orestované stehná. Pridajte na ne cesnakové plátky, plátky citróna a vetvičky tymianu.
  5. Zakryte pekáč a pečte v predhriatej rúre asi 45 minút, kým sa kuracie stehná dôkladne neupečú. Pred koncom pečenia môžete odstrániť kryt a ponechať ich vo vyhriatej rúre ešte 10 minút, aby sa vytvorila zlatohnedá kôrka.
  6. Podávajte s duseným zeleným hráškom a pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 horné kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej oregana
  • 1 lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón (šťava a nastrúhaná kôra)
  • 2 zemiaky (nakrájané na kocky)
  • 2 mrkvy (nakrájané na kolieska)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na štvrtiny)
  • 1 pohár vývaru (kuracieho alebo zeleninového)

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, rozdrvený cesnak, sušenú bazalku, sušené oregano, papriku, soľ, čierne korenie, šťavu z citrónu a nastrúhanú kôru.

  2. Marinovanie kuracích stehien: Kuracie stehná dôkladne potrite marinádou. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 30 minút (ideálne 2–3 hodiny, alebo cez noc pre lepšiu chuť).

  3. Predhrievanie rúry: Predhrejte rúru na 200 °C.

  4. Príprava zeleniny: Na plech rozložte nakrájané zemiaky, mrkvy a cibuľu. Môžete ich jemne osoliť a okoreniť.

  5. Pečenie: Na zeleninu položte marinované kuracie stehná kožou nahor. Okolo stehna pridajte zvyšnú marinádu a nalejte vývar na plech.

  6. Pečenie v rúre: Pečte v predhriatej rúre približne 45–55 minút, alebo kým nie sú stehná prepečené a zlatohnedé. Občas stehná počas pečenia polejte vývarom, aby sa neosušili.

  7. Podávanie: Po upečení nechajte stehná chvíľu odpočinúť a potom podávajte s upečenou zeleninou. Môžete pridať aj čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu.

Tipy:

  • Ako prílohu môžete podávať aj čerstvý chlieb alebo ryžu.
  • Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať aj trochu cayenského korenia do marinády.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *