Pečené farmárske horné kuracie stehná

Mmm, pečené farmárske horné kuracie stehná sú výborným jedlom plným chuti a arómy. Tu je jednoduchý recept, ktorým si ich môžete pripraviť:

Ingrediencie:

  • 4 farmárske horné kuracie stehná
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
  • 1 citrón, na tenké plátky
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu

 

Pečené farmárske horné kuracie stehná

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Kuracie stehná osolte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni a orestujte kuracie stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Vezmite pekáč a umiestnite v ňom orestované stehná. Pridajte na ne cesnakové plátky, plátky citróna a vetvičky tymianu.
  5. Zakryte pekáč a pečte v predhriatej rúre asi 45 minút, kým sa kuracie stehná dôkladne neupečú. Pred koncom pečenia môžete odstrániť kryt a ponechať ich vo vyhriatej rúre ešte 10 minút, aby sa vytvorila zlatohnedá kôrka.
  6. Podávajte s duseným zeleným hráškom a pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *