Ak hľadáte recept na kuracie stehná s rascou, tu je jednoduchý spôsob, ako si ich pripraviť:
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 2 lyžice rasci
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Kuracie stehná na rasci
Postup:
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
- V miske zmiešajte rascu, olivový olej, soľ a korenie.
- Kuracie stehná vložte do veľkej misky a potrite ich rascovou zmesou z oboch strán.
- Na plechu na pečenie umiestnite papier na pečenie a naň rozložte stehná.
- Pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým nebudú stehná zlatisté a pekne prepečené.
- Po upečení nechajte stehná ešte pár minút odpočívať a potom ich podávajte.
Môžete ich podávať s prílohou ako napríklad ryža, zemiaky, alebo zeleninou. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (s kosťou, s kožou)
- 2 polievkové lyžice rasce
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 veľká cibuľa (nasekaná)
- 3-4 zemiaky (nakrájané na plátky)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 200 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- 1 lyžica čerstvého alebo sušeného tymiánu (voliteľné)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie stehná dobre umyte a osušte. Z oboch strán ich osolte, okoreňte čiernym korením a posypte rascou.
-
Opekanie: Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie stehná a opražte ich z každej strany, až kým nezískajú zlatistú farbu (približne 5-7 minút z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a odložte na tanier.
-
Smaženie cibule a cesnaku: Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, až kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatú farbu.
-
Pridanie zemiakov: Pridajte nakrájané zemiaky do panvice s cibuľou a cesnakom. Dobre premiešajte a krátko opražte (asi 3-4 minúty).
-
Dusenie: Vráťte kuracie stehná späť do panvice a nalejte na ne kurací vývar. Pridajte tymián (ak používate). Priveďte k varu, potom zakryte pokrievkou a znížte teplo. Nechajte variť cca 30-40 minút, alebo pokiaľ nie je mäso dostatočne mäkké.
-
Podávanie: Hotové kuracie stehná s zemiakmi podávajte horúce. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami podľa chuti.
Tip: Kuracie stehná na rasci môžete podávať s kyslou smotanou alebo čerstvým chlebom. Prílohou môžu byť aj šaláty alebo varené zeleniny. Dobrú chuť!
Skutočne zaujímavý recept.
Dnes som kuracie na rasci tiež robila. Vyšlo mi dobre. 🙂
Ja tiež ale dopadlo to úplne naopak.
Nič nejedol sa aspoň pes.
Proste sa mi na panvici ta rasca spiekla a všetko chutilo hrozne.