Kuracie stehná na rasci

Ak hľadáte recept na kuracie stehná s rascou, tu je jednoduchý spôsob, ako si ich pripraviť:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice rasci
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Kuracie stehná na rasci

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
  3. V miske zmiešajte rascu, olivový olej, soľ a korenie.
  4. Kuracie stehná vložte do veľkej misky a potrite ich rascovou zmesou z oboch strán.
  5. Na plechu na pečenie umiestnite papier na pečenie a naň rozložte stehná.
  6. Pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým nebudú stehná zlatisté a pekne prepečené.
  7. Po upečení nechajte stehná ešte pár minút odpočívať a potom ich podávajte.

Môžete ich podávať s prílohou ako napríklad ryža, zemiaky, alebo zeleninou. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou, s kožou)
  • 2 polievkové lyžice rasce
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 veľká cibuľa (nasekaná)
  • 3-4 zemiaky (nakrájané na plátky)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 200 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 1 lyžica čerstvého alebo sušeného tymiánu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie stehná dobre umyte a osušte. Z oboch strán ich osolte, okoreňte čiernym korením a posypte rascou.

  2. Opekanie: Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie stehná a opražte ich z každej strany, až kým nezískajú zlatistú farbu (približne 5-7 minút z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a odložte na tanier.

  3. Smaženie cibule a cesnaku: Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, až kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatú farbu.

  4. Pridanie zemiakov: Pridajte nakrájané zemiaky do panvice s cibuľou a cesnakom. Dobre premiešajte a krátko opražte (asi 3-4 minúty).

  5. Dusenie: Vráťte kuracie stehná späť do panvice a nalejte na ne kurací vývar. Pridajte tymián (ak používate). Priveďte k varu, potom zakryte pokrievkou a znížte teplo. Nechajte variť cca 30-40 minút, alebo pokiaľ nie je mäso dostatočne mäkké.

  6. Podávanie: Hotové kuracie stehná s zemiakmi podávajte horúce. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami podľa chuti.

Tip: Kuracie stehná na rasci môžete podávať s kyslou smotanou alebo čerstvým chlebom. Prílohou môžu byť aj šaláty alebo varené zeleniny. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Júlia píše:

    Dnes som kuracie na rasci tiež robila. Vyšlo mi dobre. 🙂

  2. Hanka píše:

    Ja tiež ale dopadlo to úplne naopak.
    Nič nejedol sa aspoň pes.

    Proste sa mi na panvici ta rasca spiekla a všetko chutilo hrozne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *