Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– petržlen na posypanie

 

Kuracie prsia na kari so smotanou

Postup:
1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak olúpte a jemne ich nakrájajte.
3. V hrnci zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju dozlatova.
4. Pridajte nakrájaný cesnak a kuracie kúsky. Osolte a okoreňte čiernym korením. Všetko dobre premiešajte a za stáleho miešania smažte asi 5 minút, kým kuracie mäso nezmení farbu.
5. Pridajte hladkú múku a znova dôkladne premiešajte.
6. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Varte ešte asi 10 – 15 minút, kým mäso nezmäkne a omáčka sa nezhustne.
7. Podávajte s varenou ryžou alebo knedľou. Na záver posypte jemne nasekaným petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *