Bravčová krkovička na hubách
Mäúso je vždy dobré a na každý spôsob. Čo by sme bez neho robili.
Na prípravu potrebujeme:
- hrsť sušených hríbov (môžeme použiť aj čerstvé)
- 800g bravčovej krkovičky
- 2 kusy cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 4 lyžice rastlinného alebo olivového oleja
- korenie na hríby, červená mletá paprika, čierne mleté korenie, soľ
- ½ šálky vody
- 1 téglik smotany na varenie
Bravčová krkovička na hubách
Hríby som si namočila vopred večer pred varením. Cibuľu som si ošúpala a nakrájala na plátky (kľudne môžu byť väčšie, cibuľa v tomto prípade spraví skvelú chuť). Cesnak som tak isto ošúpala a nakrájala na plátky(kolieska). Bravčovú krkovičku som poriadne vyumývala, očistila a osušila.
Následne som ju nakrájala na rezne, ktoré som trocha vyklepala. Prichystala som si väčšiu panvicu, na ktorej som si rozohriala olej. Pridala som cibuľu, cesnak a smažila som pokiaľ chytili farbu dozlatista. Keď sa cibuľa s cesnakom trocha zatiahla, pridala som plátky mäsa, nechala smažiť a občas premiešala.
Keď sa mäso opražilo z každej strany, pridala som hríby. Podliala som vodou a nechala som variť pod prikrývkou za občasného premiešania.
Keď sa mäso uvarilo, priliala som smotanu, ktorú som vopred ohriala aby sa nám omáčka nezrazila. Nechala som to celé prejsť varom, nakoniec ochutila, okorenila, osolila a máme hotovo. Dobrú chuť.
Bravčová krkovička na hubách
[penci_recipe]