Bravčová krkovička na hubách

Na prípravu bravčovej krkovičky na hubách potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 250 g čerstvých húb (môžete použiť napríklad žampiony, hlivy alebo dubáky)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová 

 

Bravčová krkovička na hubách

Postup:

  1. Krkovičku nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm. Osolte a okoreňte z oboch strán.
  2. V hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej a opečte plátky krkovičky z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich vyberte z hrnca a odložte nabok.
  3. Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu. Potom pridajte na plátky nakrájané huby a restujte ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút, kým nezmäknú.
  4. Vložte plátky krkovičky späť do hrnca s hubami. Prilejte vývar a smotanu na varenie. Preneste zmes do varu, znížte teplotu a varte jemne pod pokrievkou približne 15-20 minút, alebo kým mäso nezmäkne.
  5. Hotovú bravčovú krkovičku na hubách podávajte s ryžou alebo zemiakmi a ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *