Na prípravu kuracích pŕs s ricottou budete potrebovať tieto suroviny:

– 4 kuracie prsia
– 200 g ricotty
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 väčšia cibuľa
– 1 lyžica olivového oleja
– soľ, korenie a ľubovolné ďalšie koreniny podľa chuti

 

Kuracie prsia s ricottou

Postup:

1. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na polovicu a jemne ich naklepnite, aby sa vyrovnali a boli rovnomerne tenké.

2. Na panvici si rozohrejte olivový olej a opečte kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé. Pred koncom pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu a orestujte ešte pár minút.

3. Do misky si dajte ricottu a jemne ju premiešajte so soľou, korením a ďalšími koreninami podľa chuti.

4. Hotové kuracie mäso položte na tanier a na každý kúsok pridajte plnku z ricotty. Zrolujte kuracie prsia do rolády a zabaľte ich do alobalu. Dajte ich variť do vriacej vody po dobu približne 15-20 minút.

5. Po upečení vyberte kuracie prsia z alobalu a pokrájajte ich na kolieska. Podávajte s dusenou zeleninou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *