Na prípravu kuracích pŕs s ricottou budete potrebovať tieto suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 200 g ricotty
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 väčšia cibuľa
– 1 lyžica olivového oleja
– soľ, korenie a ľubovolné ďalšie koreniny podľa chuti
Kuracie prsia s ricottou
Postup:
1. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na polovicu a jemne ich naklepnite, aby sa vyrovnali a boli rovnomerne tenké.
2. Na panvici si rozohrejte olivový olej a opečte kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé. Pred koncom pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu a orestujte ešte pár minút.
3. Do misky si dajte ricottu a jemne ju premiešajte so soľou, korením a ďalšími koreninami podľa chuti.
4. Hotové kuracie mäso položte na tanier a na každý kúsok pridajte plnku z ricotty. Zrolujte kuracie prsia do rolády a zabaľte ich do alobalu. Dajte ich variť do vriacej vody po dobu približne 15-20 minút.
5. Po upečení vyberte kuracie prsia z alobalu a pokrájajte ich na kolieska. Podávajte s dusenou zeleninou alebo ryžou.
Dobrú chuť!