Na marinádu na grilované kuracie prsia budete potrebovať:
– 4 kuracie prsia
– 4 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice sójovej omáčky
– šťava z 1 citróna
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Marináda na grilované kuracie prsia
Postup:
1. V mise zmiešajte nasekaný cesnak, mletú papriku, petržlenovú vňať, olivový olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie.
2. Kuracie prsia umyte pod tečúcou vodou a otrieť ich suchou utierkou. Následne nakrájajte na plátky.
3. Mäso vložte do pripravenej marinády a dobre premiešajte, aby sa mäso dostalo do kontaktu so všetkými prísadami marinády.
4. Nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 30 minút alebo najlepšie cez noc, aby sa prísady dobre vsiakli do mäsa.
5. Pred grilovaním mäso vyberte z chladničky a nechajte ho zohriať aspoň 15 minút na izbovú teplotu.
6. Kuracie prsia opečte na grile z oboch strán až do zlatisto hnedej farby až do úplného upečenia.
7. Podávajte so šalátom, pečenými zemiakmi alebo inými prílohami podľa vašej chuti.
Dobrú chuť!