Na marinádu na grilované kuracie prsia budete potrebovať:

– 4 kuracie prsia
– 4 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice sójovej omáčky
– šťava z 1 citróna
– soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Marináda na grilované kuracie prsia

Postup:

1. V mise zmiešajte nasekaný cesnak, mletú papriku, petržlenovú vňať, olivový olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie.

2. Kuracie prsia umyte pod tečúcou vodou a otrieť ich suchou utierkou. Následne nakrájajte na plátky.

3. Mäso vložte do pripravenej marinády a dobre premiešajte, aby sa mäso dostalo do kontaktu so všetkými prísadami marinády.

4. Nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 30 minút alebo najlepšie cez noc, aby sa prísady dobre vsiakli do mäsa.

5. Pred grilovaním mäso vyberte z chladničky a nechajte ho zohriať aspoň 15 minút na izbovú teplotu.

6. Kuracie prsia opečte na grile z oboch strán až do zlatisto hnedej farby až do úplného upečenia.

7. Podávajte so šalátom, pečenými zemiakmi alebo inými prílohami podľa vašej chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *