Plnená bravčová krkovička (fotorecept)

Dnes by som vám rada priniesla fotorecept na jednoduchú a chutnú plnenú bravčovú krkovičku. Tu je postup:

Potrebujete:

  • 500g bravčová krkovička
  • 100g slanina
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica oleja
  • 200 ml zeleninový vývar

 

Plnená bravčová krkovička fotorecept

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie.
  2. Bravčovú krkovičku si prerežte pozdĺžne a otvor, aby ste vytvorili priestor na náplň.
  3. Slaninu nakrájajte na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpajte a nasekajte na jemné kúsky.
  4. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom slaninu, cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a slanina začne chrumkať.
  5. Pripravenou zmesou naplňte otvor v krkovičke a dobre ju zatvorte.
  6. Na panvici si rozohrejte olej a opiecť krkovičku z každej strany, kým nezískate zlatohnedú farbu.
  7. Pridajte zeleninový vývar, znížte teplotu a nechajte krkovičku dusiť asi 30-40 minút, kým nebude mäkká a šťavnatá.
  8. Po upečení nechajte bravčovú krkovičku odpočívať pár minút pred servírovaním.

Nech sa vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *