Dnes by som vám rada priniesla fotorecept na jednoduchú a chutnú plnenú bravčovú krkovičku. Tu je postup:
Potrebujete:
- 500g bravčová krkovička
- 100g slanina
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica oleja
- 200 ml zeleninový vývar
Plnená bravčová krkovička fotorecept
Postup:
- Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie.
- Bravčovú krkovičku si prerežte pozdĺžne a otvor, aby ste vytvorili priestor na náplň.
- Slaninu nakrájajte na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpajte a nasekajte na jemné kúsky.
- Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom slaninu, cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a slanina začne chrumkať.
- Pripravenou zmesou naplňte otvor v krkovičke a dobre ju zatvorte.
- Na panvici si rozohrejte olej a opiecť krkovičku z každej strany, kým nezískate zlatohnedú farbu.
- Pridajte zeleninový vývar, znížte teplotu a nechajte krkovičku dusiť asi 30-40 minút, kým nebude mäkká a šťavnatá.
- Po upečení nechajte bravčovú krkovičku odpočívať pár minút pred servírovaním.
Nech sa vám chutí!