Plnená bravčová krkovička (fotorecept)

Dnes by som vám rada priniesla fotorecept na jednoduchú a chutnú plnenú bravčovú krkovičku. Tu je postup:

Potrebujete:

  • 500g bravčová krkovička
  • 100g slanina
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica oleja
  • 200 ml zeleninový vývar

 

Plnená bravčová krkovička fotorecept

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie.
  2. Bravčovú krkovičku si prerežte pozdĺžne a otvor, aby ste vytvorili priestor na náplň.
  3. Slaninu nakrájajte na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpajte a nasekajte na jemné kúsky.
  4. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom slaninu, cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a slanina začne chrumkať.
  5. Pripravenou zmesou naplňte otvor v krkovičke a dobre ju zatvorte.
  6. Na panvici si rozohrejte olej a opiecť krkovičku z každej strany, kým nezískate zlatohnedú farbu.
  7. Pridajte zeleninový vývar, znížte teplotu a nechajte krkovičku dusiť asi 30-40 minút, kým nebude mäkká a šťavnatá.
  8. Po upečení nechajte bravčovú krkovičku odpočívať pár minút pred servírovaním.

Nech sa vám chutí!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 200 g údenej slaniny
  • 2 cibuľe
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g žemľovej hmoty alebo staršieho pečiva
  • 100 ml vývaru (môže byť aj z bujónu)
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička majoránu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • Olej na orestovanie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava plnky:

    • Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemno.
    • Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte dozlatista.
    • Slaninu nakrájajte na malé kocky a pridajte ju k cibuli, nechajte opražiť, aby sa vyškvarila.
    • V miske zmiešajte žemľovú hmotu, orestovanú cibuľu so slaninou, vývar, vajce, majorán a osolte a okoreňte podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili.
  2. Príprava krkovičky:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte. Na vrch vytvorte pozdĺžny rez, aby vznikol „vrecúško“ na plnku, ale pozor, aby ste nedorezali celý kus.
    • Do tohto vrecúška opatrne naplňte pripravenú plnku. Môžete použiť lyžicu alebo ruky na dotlačenie plnky dovnútra.
  3. Pečenie:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Plnenú krkovičku zabaľte do alobalu alebo ju môžete položiť do pekáča a zakryť.
    • Pečte v rúre asi 1,5 hodiny. Po uplynutí tejto doby odstráňte alobal a ešte na 15–20 minút dopečte, aby sa vytvorila pekná kôrka.
  4. Podávanie:

    • Po upečení nechajte krkovičku chvíľu oddychovať, potom ju nakrájajte na plátky.
    • Podávajte s prílohami podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi, ryžou alebo zeleninou. Môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *