Kuracie soté so slovenskou ryžou

Kuracie soté so slovenskou ryžou je skvelé jedlo plné chuti a vyváženého nutričného obsahu. Tu je jednoduchý recept, ako si ho pripraviť:

Potrebujeme:

  • 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
  • 1 veľkú cibuľu (nasekanú)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozomleté)
  • 2 papriky (nakrájané na prúžky)
  • 200 g hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • slovenská ryža 

 

Kuracie soté so slovenskou ryžou

Postup:

  1. Na panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu. Smažíme ju do zlatista.
  2. Pridáme kuracie mäso a smažíme, kým nie je mäso zlatisté a dobre prepečené.
  3. Pridáme cesnak a papriky. Smažíme ešte pár minút, kým sa zelenina zmäkne.
  4. Pridáme hrášok a sójovú omáčku. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  5. Varte ešte pár minút, kým je hrášok mäkký.
  6. Podávame s varenou slovenskou ryžou.

Tento recept je jednoduchý a rýchly na prípravu, no výsledkom je výborné jedlo, ktoré vás na chvíľu prenesie na slovenské kuchynské tradície. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *