Hovädzí steak na panvici recept

Poďme si spolu pripraviť najlepšie hovädzie steaky.
Steak je pomenovanie pre plátok mäsa, ktorý je krájaný kolmo cez svalové vlákna. Tradičný steak by mal byť z hovädzieho mäsa, no dnes pomenovanie steak pripisujeme v podstate každému mäsu, ktoré je krájané na plátky.

Ochutnajte aj návod ako si praviť roastbeef.

Hovädzí steak na panvici recept

Hovädzí steak s pečenými zemiakmi a bylinkovým maslom | Marcel Ihnačák | Kuchyňa Lidla

Nasledujúci recept je pre prípravu chutného hovädzieho steaku na panvici:

Potrebujete:

  • 2 kúsky hovädzieho steaku (hrubšie plátky)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla alebo oleja

Postup:

  1. Predhrejte panvicu na strednú teplotu.
  2. Steaky osolte a okorente zo všetkých strán.
  3. Dajte maslo alebo olej do predhriatej panvice a nechajte sa roztopiť.
  4. Položte steaky na panvicu a opekajte ich podľa vášho želania. Odporúčame 2-3 minúty z oboch strán pre stredne prepečené steaky.
  5. Počas pečenia steaky neustále obracajte, aby sa rovnomerne opekali.
  6. Keď sú steaky hotové, vezmite ich z panvice a nechajte ich 2-3 minúty oddýchnuť na tanieri.
  7. Podávajte ešte teplé a podľa chuti môžete pridať prílohu ako zemiaky, zeleninu alebo šalát.

Nasledujte tento jednoduchý recept a čoskoro si môžete vychutnať skvelé hovädzie steaky pripravené na panvici.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *