Plnený králik po domácky

Plnený králik po domácky recept.

Suroviny:

  • 1 celý králik (približne 1,5 kg)
  • 200 g mletej bravčovej šunky
  • 200 g mletej bravčovej polovici
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky vývaru (alebo vody)
  • 2 bobkové listy
  • 2 stonky čerstvého tymiánu
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu

 

Plnený králik po domácky

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V mixéri mixujte mletú bravčovú šunku, mletú bravčovú polovicu, cibuľu, cesnak, vajce a strúhanku, kým nevznikne hladká hmota. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Králika dôkladne umyte, osušte a z vnútornej strany ho dôkladne osolte a okoreňte. Potom ho naplňte pripravenou mletou zmesou.
  4. V hrnci rozohrejte maslo a olivový olej. Opečte plneného králika zo všetkých strán, kým nezískate zlatistú farbu.
  5. Do veľkej pekáča nalejte vývar alebo vodu. Položte plneného králika do pekáča a pridajte bobkové listy, tymián a rozmarín.
  6. Pekáč s plneným králikom zakryte a dajte do predhriatej rúry. Pečte približne 1,5 hodiny, občas zalievajte vývarom zo dna pekáča.
  7. Po upečení králika nechajte chvíľu odpočívať. Potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad dusenou zeleninou alebo pecenými zemiakmi.

Čas prípravy: približne 2 hodiny
Podávanie: 4 porcie

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *