Recept na tekvicu plnenú mletým mäsom a syrom.
Potrebné ingrediencie:
- 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
- 250 g mletej bravčovej alebo kuracej maši
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g syra, napríklad švajčiarskeho alebo ementálu
- 1 vajce
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja
Tekvica plnená mletým mäsom a syrom
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Tekvicu umyte, odstráňte jej vrchnú časť a jadlá.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom na drobno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku.
- Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho opražte, kým nie je pripravené.
- Zmes okoreňte soľou a korením podľa chuti.
- Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Vajce rozmiešajte v mise a pridajte k nemu orestovanú zmes a vystrúhaný syr.
- Túto plnku naplňte do vydlabaného vnútra tekvice.
- Tekvicu položte do pekáča a pečte v rúre asi 40-45 minút, kým tekvica nie je mäkká a plnka pevne spojená.
- Podávajte teplé.
Dobrú chuť!