Tekvica plnená mletým mäsom a syrom

Recept na tekvicu plnenú mletým mäsom a syrom.

Potrebné ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 250 g mletej bravčovej alebo kuracej maši
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g syra, napríklad švajčiarskeho alebo ementálu
  • 1 vajce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja

 

Tekvica plnená mletým mäsom a syrom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Tekvicu umyte, odstráňte jej vrchnú časť a jadlá.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom na drobno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku.
  4. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho opražte, kým nie je pripravené.
  5. Zmes okoreňte soľou a korením podľa chuti.
  6. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  7. Vajce rozmiešajte v mise a pridajte k nemu orestovanú zmes a vystrúhaný syr.
  8. Túto plnku naplňte do vydlabaného vnútra tekvice.
  9. Tekvicu položte do pekáča a pečte v rúre asi 40-45 minút, kým tekvica nie je mäkká a plnka pevne spojená.
  10. Podávajte teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *