2 recepty - Krkovička bravčová

Recept na Krkovička bravčová po slovensky tak ako to všetci doma milujeme.

Suroviny:

  • 4 kúsky krkovičky bravčovej
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlenový koreň
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Olej na smaženie

 

2 recepty – Krkovička bravčová

Postup:

  1. Krkovičky opláchnite a osušte.
  2. Na panvici rozpálte olej a pridajte krkovičky. Opečte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté.
  3. Cibuľu, cesnak, zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň nakrájajte na malé kúsky.
  4. Do hrnca pridajte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké.
  5. Pridajte zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň. Zmes opečte pár minút.
  6. Pridajte opečené krkovičky do hrnca.
  7. Pridajte hovädzí vývar a paradajkový pretlak.
  8. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Nechajte zmes vrieť na miernom ohni približne 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké a zelenina mäkká.
  10. Servírujte teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička rozmarínu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 1 paprika (môže byť aj červená, žltá)
  • 250 ml vývaru (zeleninového alebo masového)

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. V miske zmiešajte olivový olej, horčicu, nasekaný cesnak, oregano, rozmarín, soľ a čierne korenie. Touto zmesou potrite krkovičku.
  3. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky, zemiaky a papriku na väčšie kúsky.
  4. Na plech rozložte cibuľu, zemiaky a papriku, na vrch položte pripravenú krkovičku.
  5. Okolo mäsa vlejte vývar, aby sa nechalo smažiť v šťave.
  6. Pečte približne 1,5 hodiny, pričom každých 30 minút polievajte výpekom, aby krkovička ostala šťavnatá.
  7. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky a podávajte so zeleninou.

Recept 2: Bravčová krkovička na grile

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica jablkového octu
  • 1 lyžička papriky (sladkej)
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 limetka

Postup:

  1. Krkovičku nakrájajte na hrubšie plátky (asi 2-3 cm).
  2. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, jablkový ocot, papriku, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie.
  3. Pripravenú marinádu nalejte na krkovičku a nechajte marinovať aspoň 1 hodinu (ideálne cez noc v chladničke).
  4. Rúru alebo gril predhrejte na strednú teplotu.
  5. Krkovičku grilujte približne 6-8 minút z každej strany, alebo až kým nebude dobre prepečená.
  6. Po ugrilovaní môžete plátky pokvapkať šťavou z limetky pre osviežujúcu chuť.
  7. Podávajte s čerstvým šalátom alebo grilovanou zeleninou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *