Recept na Krkovička bravčová po slovensky tak ako to všetci doma milujeme.

Suroviny:

  • 4 kúsky krkovičky bravčovej
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlenový koreň
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Olej na smaženie

 

2 recepty – Krkovička bravčová

Postup:

  1. Krkovičky opláchnite a osušte.
  2. Na panvici rozpálte olej a pridajte krkovičky. Opečte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté.
  3. Cibuľu, cesnak, zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň nakrájajte na malé kúsky.
  4. Do hrnca pridajte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké.
  5. Pridajte zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň. Zmes opečte pár minút.
  6. Pridajte opečené krkovičky do hrnca.
  7. Pridajte hovädzí vývar a paradajkový pretlak.
  8. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Nechajte zmes vrieť na miernom ohni približne 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké a zelenina mäkká.
  10. Servírujte teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *