Recept na Krkovička bravčová po slovensky tak ako to všetci doma milujeme.
Suroviny:
- 4 kúsky krkovičky bravčovej
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 petržlenový koreň
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 1 pohár paradajkového pretlaku
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- Olej na smaženie
2 recepty – Krkovička bravčová
Postup:
- Krkovičky opláchnite a osušte.
- Na panvici rozpálte olej a pridajte krkovičky. Opečte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté.
- Cibuľu, cesnak, zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň nakrájajte na malé kúsky.
- Do hrnca pridajte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké.
- Pridajte zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň. Zmes opečte pár minút.
- Pridajte opečené krkovičky do hrnca.
- Pridajte hovädzí vývar a paradajkový pretlak.
- Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Nechajte zmes vrieť na miernom ohni približne 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké a zelenina mäkká.
- Servírujte teplé s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!