Pečienka s krúpami recept

Tu je jednoduchý recept na pečienku s krupicami:

Suroviny:

  • 500 g hovädzej pečienky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g krupíc (alebo polenty)
  • 600 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Pečienka s krúpami recept

Postup:

  1. Pečienku opláchnite a osušte papierovým utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky alebo kocky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne nasekajte.
  3. V hrnci rozohrejte jednu lyžicu masla a orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú mäkkými.
  4. Pridajte pečienku a smažte ju na strednej teplote, až kým nezmizne ružová farba. Podľa potreby pridajte soľ a čierny korenie.
  5. Potom pridajte krupice a premiešajte ich s pečienkou a cibuľou, aby sa krupice nasiakli šťavou z mäsa.
  6. Zalejte vývarom a nechajte zmes variť, kým krupice nezhnijú. Ak používate polentu, postupujte podľa pokynov na obale.
  7. Na záver pridajte druhú lyžicu masla a dobre premiešajte. Podávajte teplé.

Dúfam, že vám bude tento recept chutiť! Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 200 g krúp (pšeničné alebo jačmenné)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 1,5 litra zeleninového alebo hovädzieho vývaru
  • 2-3 lyžice oleja
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti
  • Majoránka
  • Petržlenová vňať (na zdobenie)

Postup:

  1. Príprava surovín: Najskôr si očistíme a nakrájame cibuľu na drobno, cesnak nasekáme, mrkvu a zemiak nakrájame na kocky.

  2. Príprava pečienky: Bravčovú pečienku umyjeme, osolíme a okoreníme. Na panvici si rozohrejeme olej a na ňom sprudka opečieme pečienku z oboch strán, aby sa zatiahla. Potom ju vyberieme a odložíme nabok.

  3. Smaženie zeleniny: Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, restujeme do zlatista. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a zemiak a ešte chvíľu restujeme.

  4. Pridanie krúp: Do panvice s restovanou zeleninou pridáme krúpy a dobre premiešame.

  5. Varíme: Následne pridáme vývar a soľ. Privedieme k varu, pridáme opečenú pečienku a znížime teplotu. Zakryjeme pokrievkou a varíme asi 30-40 minút, kým sú krúpy mäkké a pečienka dôkladne prevarená.

  6. Dochutenie: Na záver dochutíme majoránkou, prípadne ešte doplníme soľou a korením podľa chuti.

  7. Servírovanie: Hotovú pečienku s krúpami rozdávame na tanier, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s čerstvým chlebom alebo kyslou smotanou podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *