Na prípravu kuracích pŕs zapekaných so syrom a šunkou potrebujete nasledujúce suroviny:

– 4 kusy kuracích pŕs
– 100 gramov syra (preferujte syr so silnejšou, výraznejšou chutou, napríklad eidam, niva, alebo gruyère)
– 100 gramov šunky (ideálne vcelku, niekokrat natrhaná alebo nakrájaná šunka)
– Soľ a korenie na dochutenie
– Olej alebo maslo na opekanie
– Cesnakový pretlak na potretie pŕs

Kuracie prsia zapekané so syrom a šunkou

Postup:

1. Predhrejte rúru na 180 °C.

2. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Rozkrojte ich pozdĺžne tak, aby ste vytvorili vrecko na plnenie.

3. Natrieme vnútornú stranu pŕs soľou, korením a cesnakovým pretlakom.

4. Vložte do pripraveného vrecka plátky syra a želané množstvo šunky. Platky syra a šunky nechajte vyčnievať z vrecka.

5. Kuracie pŕsia zatvorte a pevne ich zaužíte.

6. Na panvicie rozohrejte olej alebo maslo a opečte kuracie pŕsia z oboch strán dozlata.

7. Pripravené pŕsia prenesiete na plech vykladaný pečiacim papierom a pečte ich v rúre asi 20 – 25 minút, alebo kým nebudú zlatisté a vnútri dobre prepečené.

8. Hotové kuracie prsia nechajte chvíľu odpočívať, aby sa šťava v ptičke ešte pekne rozpýlila.

9. Podávajte napríklad s citrónovými zemiakovými haluškami a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *