Na prípravu kuracích pŕs zapekaných so syrom a šunkou potrebujete nasledujúce suroviny:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 100 gramov syra (preferujte syr so silnejšou, výraznejšou chutou, napríklad eidam, niva, alebo gruyère)
– 100 gramov šunky (ideálne vcelku, niekokrat natrhaná alebo nakrájaná šunka)
– Soľ a korenie na dochutenie
– Olej alebo maslo na opekanie
– Cesnakový pretlak na potretie pŕs
Kuracie prsia zapekané so syrom a šunkou
Postup:
1. Predhrejte rúru na 180 °C.
2. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Rozkrojte ich pozdĺžne tak, aby ste vytvorili vrecko na plnenie.
3. Natrieme vnútornú stranu pŕs soľou, korením a cesnakovým pretlakom.
4. Vložte do pripraveného vrecka plátky syra a želané množstvo šunky. Platky syra a šunky nechajte vyčnievať z vrecka.
5. Kuracie pŕsia zatvorte a pevne ich zaužíte.
6. Na panvicie rozohrejte olej alebo maslo a opečte kuracie pŕsia z oboch strán dozlata.
7. Pripravené pŕsia prenesiete na plech vykladaný pečiacim papierom a pečte ich v rúre asi 20 – 25 minút, alebo kým nebudú zlatisté a vnútri dobre prepečené.
8. Hotové kuracie prsia nechajte chvíľu odpočívať, aby sa šťava v ptičke ešte pekne rozpýlila.
9. Podávajte napríklad s citrónovými zemiakovými haluškami a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!