Určite, tu je recept na teľací perkelt:
Potrebné suroviny:
- 500 g teľacieho mäsa, nakrájaného na kocky
- 2 cibule, jemne nakrájané
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 1 lyžica mletej červenej papriky (opcionálne, podľa chuti)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
Teľací perkelt recept
Postup:
- V hrnci si zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridajte teľacie mäso a opečte ho z každej strany, až kým nezmení farbu na hnedej.
- Do hrnca pridajte mletú sladkú papriku a prípadne aj mletú červenú papriku a dobre premiešajte, aby sa paprika zmiešala s mäsom.
- Ochutite sólou a čiernym korením podľa chuti.
- Zalejte hovädzím vývarom a zapnkte oheň na miernu teplotu.
- Dusíme perkelt pod pokrievkou približne 1 hodinu, občas premiešajte.
- Po hodine pridajte smotanu na varenie a nechajte povariť ešte 5-10 minút, kým sa omáčka spravne spojí.
- Ak chcete, môžete podávať teľací perkelt s knedľou alebo cestovinou.
Dúfam, že vám tento recept na teľací perkelt bude chutiť! Dobrú chuť!