Teľací perkelt recept

Určite, tu je recept na teľací perkelt:

Potrebné suroviny:

  • 500 g teľacieho mäsa, nakrájaného na kocky
  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky (opcionálne, podľa chuti)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie

 

Teľací perkelt recept

Postup:

  1. V hrnci si zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  2. Pridajte teľacie mäso a opečte ho z každej strany, až kým nezmení farbu na hnedej.
  3. Do hrnca pridajte mletú sladkú papriku a prípadne aj mletú červenú papriku a dobre premiešajte, aby sa paprika zmiešala s mäsom.
  4. Ochutite sólou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Zalejte hovädzím vývarom a zapnkte oheň na miernu teplotu.
  6. Dusíme perkelt pod pokrievkou približne 1 hodinu, občas premiešajte.
  7. Po hodine pridajte smotanu na varenie a nechajte povariť ešte 5-10 minút, kým sa omáčka spravne spojí.
  8. Ak chcete, môžete podávať teľací perkelt s knedľou alebo cestovinou.

Dúfam, že vám tento recept na teľací perkelt bude chutiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *