Syrová omáčka s kuracím mäsom a ryžou

 

Potrebné suroviny:

  • 2 kurčacie prsia (nakrájané na kúsky)
  • 1 šálka dlhého zrnitého ryže
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  • 1 šálka syra (napríklad čedar alebo ementál), nastrúhaného
  • 1 a 1/2 šálky smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

 

Syrová omáčka s kuracím mäsom a ryžou

Postup:

  1. Ryžu opláchnite pod tečúcou vodou a uvaríte podľa návodu na obale. Nechajte ju odstáť pod pokrievkou, kým pripravíte zvyšné ingrediencie.
  2. Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne a nestane sa zlatistá.
  3. Pridajte nakrájané kúsky kurčaťa a smažte ich, kým nie sú pekne hnedé z oboch strán a vnútri sú upečené.
  4. Pridajte nakrájaný cesnak a smažte ho krátko, len kým nezapácha.
  5. Pridajte smotanu na varenie a syr. Pomaly zohrievajte, miešajte a nechajte syr rozpustiť, kým sa nevytvorí krémová omáčka. Nevaríme príliš silno, aby sme sa vyhli zrážaniu smotany.
  6. Omáčku dochuťte soľou a korením podľa vášho vkusu.
  7. Na servírovanie použite tanier s uvarenou ryžou, na ktorú navrch položíte kuracie mäso, a prelejete ho syrovou omáčkou.
  8. Na ozdobu môžete použiť nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

Tým máte hotové vynikajúce jedlo – syrovú omáčku s kuracím mäsom a ryžou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *