Potrebné suroviny:
- 2 kurčacie prsia (nakrájané na kúsky)
- 1 šálka dlhého zrnitého ryže
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
- 1 šálka syra (napríklad čedar alebo ementál), nastrúhaného
- 1 a 1/2 šálky smotany na varenie
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)
Syrová omáčka s kuracím mäsom a ryžou
Postup:
- Ryžu opláchnite pod tečúcou vodou a uvaríte podľa návodu na obale. Nechajte ju odstáť pod pokrievkou, kým pripravíte zvyšné ingrediencie.
- Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne a nestane sa zlatistá.
- Pridajte nakrájané kúsky kurčaťa a smažte ich, kým nie sú pekne hnedé z oboch strán a vnútri sú upečené.
- Pridajte nakrájaný cesnak a smažte ho krátko, len kým nezapácha.
- Pridajte smotanu na varenie a syr. Pomaly zohrievajte, miešajte a nechajte syr rozpustiť, kým sa nevytvorí krémová omáčka. Nevaríme príliš silno, aby sme sa vyhli zrážaniu smotany.
- Omáčku dochuťte soľou a korením podľa vášho vkusu.
- Na servírovanie použite tanier s uvarenou ryžou, na ktorú navrch položíte kuracie mäso, a prelejete ho syrovou omáčkou.
- Na ozdobu môžete použiť nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
Tým máte hotové vynikajúce jedlo – syrovú omáčku s kuracím mäsom a ryžou. Dobrú chuť!