Králik na dubákoch

Jablčný zázrak – recept na Králika na dubákoch. A je to mlj recept s ktorým sa rada pýšim.

Králik na dubákoch je jedinečný a pôsobivý pohľad, ktorý určite neunikne pozornosti. A čo keby sme tento nádherný obraz preniesli aj do kuchyne? Prinášam vám recept na lahodný a originálny jablčný Králik na dubákoch, ktorý vás so svojou chuťou dostane do iného sveta.

Suroviny:

  • 1 králik
  • 4 veľké jablká
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Králik na dubákoch

Postup:

  1. Králika očistíme a rozporcujeme na porcie. Na kúsok horúceho masla opražíme kúsky králika z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  2. Cibuľu pokrájame na tenké plátky a cesnak na jemné kúsky. Do panvice pridáme cibuľu a cesnak a opažíme ich dozlata.
  3. Jablká umyjeme, zocnieme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme ich do panvice k cibuľe a cesnaku a dovarením na miernom ohni ich podusíme do mäkka.
  4. V panvici pridáme opražené kúsky králika a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  5. Všetko necháme podusiť ešte pár minút, aby sa chute prepojili.
  6. Podávame s prílohou podľa svojho výberu. Môžete si vybrať napríklad ryžu, zemiaky alebo šalát.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *