Pečená krkovička na pive

Pečená krkovička na pive je lahodné a šťavnaté jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj na Slovensku. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám môže pomôcť:

Suroviny:

  • 1,5 – 2 kg bravčovej krkovičky
  • 500 ml tmavého piva
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja

 

Pečená krkovička na pive

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájajte na menšie kúsky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Rozohrejte olej na panvici a opečte krkovičku z každej strany, pokiaľ nie je ľahko zlatavá. Potom ju premiestnite do hlbokého pekáča.
  3. Cibuľu nakrájajte na polkolečká a cesnak nasekajte nadrobno.
  4. Do panvice pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich na oleji, pokiaľ nezhnednú.
  5. Pridajte pivo do panvice a nechajte záväzne povariť. Potom premiestnite obsah panvice do pekáča s krkovičkou.
  6. Pekáč zakryte a vložte ho do predhriatej rúry na 160 stupňov Celzia.
  7. Pečte krkovičku približne 2-2,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté. Počas pečenia občas zalievajte pivo-cibuľovou zmesou, aby bolo mäso stále vlhké.
  8. Po upečení vyberte krkovičku z rúry a nechajte ju chvíľu odpočinúť. Potom ju podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s brambormi alebo knedľami. Dobrú chuť!

Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať pečenú krkovičku na pive plnú chutí a vôní.

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 plechovka svetlého piva (330 ml)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička sušenej rasce
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica horčice (voliteľné)
  • 1 lyžica medu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Najskôr si krkovičku umyte a dôkladne osušte. Následne ju z oboch strán ochuťte soľou, čiernym korením, rascou a paprikou. Ak používate horčicu a med, môžete ich zmiešať a natriť na mäso.

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké kolieska. Cesnak nakrájajte na plátky.

  3. Smaženie: Vo väčšej panvici alebo hrnci rozohrejte olej. Krkovičku na ňom z oboch strán opečte do zlatista, asi 4-5 minút z každej strany.

  4. Rúra: Predhrejte rúru na 180°C.

  5. Pečenie: Opečenú krkovičku preneste do pekáča. Na vrch mäsa poukladajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte bobkové listy a nalejte pivo.

  6. Pečenie: Zakryte pekáč alobalom a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 1,5 až 2 hodiny. Po uplynutí tejto doby môžete alobal odstrániť a nechať mäso ešte krátko zapiecť, aby získalo zlatistú kôrku.

  7. Podávanie: Po upečení nechajte krkovičku chvíľu odpočívať. Potom ju nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu – napríklad so zemiakmi, knedľou alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *