Údená krkovička na cibuľke

Pokiaľ máte chuť na lahodnú a jednoduchú krkovičku, radím vyskúšať údenú krkovičku na cibuľke. Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 1 kg údenej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na opraženie
  • voda na dusenie

 

Údená krkovička na cibuľke

Postup:

  1. Krkovičku opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. V hrnci zohrejte olej a na ňom opražte cibuľu nakrájanú na tenké kolieska, až sa zlatistým. Pridajte nasekaný cesnak a opražte spolu ešte chvíľu.
  3. Pridajte údenú krkovičku a orestujte ju z každej strany, až sa pekne zatiahne.
  4. Znížte teplotu na strednú a do hrnca pridajte vodu, aby pokryla polovicu mäsa. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  5. Dusite na miernom ohni asi 1,5 hodiny, prípadne až kým sa mäso nezmäkčí a neoddeľuje sa ľahko od kosti.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s vareným zemiakom alebo opečenou zeleninou.

Dúfam, že si tento recept vyskúšate a pochutnáte si na údenom krkovičke na cibuľke!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g údenej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja (olivového alebo slnečnicového)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • 1-2 guľôčky čierneho korenia
  • 150 ml vody alebo vývaru
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín: Údenú krkovičku umyte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1-2 cm. Cibuľu očistite a nakrájajte na polkolieska. Cesnak nakrájajte na plátky alebo ho môžete roztlačiť.

  2. Smaženie cibule: V hlbokej panvici zohrejte rastlinný olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezmäkne a nezačne zľahka karamelizovať (asi 5-7 minút). Potom pridajte cesnak a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým nezačne voňať.

  3. Pridanie krkovičky: Do panvice pridajte plátky údenej krkovičky a opražte ich z oboch strán asi 3-4 minúty, aby sa jemne zohreli a získali zlatistú farbu.

  4. Dochutenie: Pridajte soľ, čierne korenie, bobkový list a guľôčky čierneho korenia. Dobre premiešajte a zalejte vodou alebo vývarom.

  5. Dusené jedlo: Prikryte panvicu pokrievkou a nechajte jedlo dusiť na miernom ohni približne 20-30 minút, aby sa chute spojili a krkovička bola mäkká.

  6. Podávanie: Po dusiacom čase skontrolujte, či je krkovička mäkká a podľa chuti doladíte soľ a korenie. Podávajte ju horúcu, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Podávajte so zemiakovou kašou, knedľou alebo čerstvým chlebom.
  • Môžete pridať aj iné zeleniny, ako sú paprika alebo mrkva, pre farebnejší a chutnejší pokrm.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *