Kuracie prsia Manchurian ako žiadné iné.
Ingrediencie na kurča:
- 2 kuracie prsia, nakrájané na kocky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica kukuričného škrobu alebo kukučkovej múky
- 1 vajce
Ingrediencie na omáčku:
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžice ketchupu
- 1/2 čajovej lyžičky červenej korenie
- 1 lyžica cukru
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 čajovej lyžičky octu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Kuracie prsia Manchurian
- Príprava kurča: V míske zmiešajte kocky kurča so soľou, čiernym korením, sójovou omáčkou, kukuričným škrobom a vajcom. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
- Fritovanie kurča: Rozohrejte olej v hlbšej panvici alebo hrnci na strednom ohni. Po zohriatí fritujte marinované kuracie kúsky, kým nie sú zlatohnedé a vnútri dobre upečené. Potom ich vyberte z oleja a nechajte na papierovej utierke, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- Príprava omáčky: V panvici rozohrejte 2 lyžice rastlinného oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nezmäkne a nestane sa zlatohnedá. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ešte asi 30 sekúnd.
- Pridanie korenia a cukru: Pridajte sójovú omáčku, ketchup, červené korenie a cukor do panvice s cibuľou a cesnakom. Premiešajte dobre.
- Pridanie vývaru a octu: Pridajte kurací vývar a ocot do omáčky. Nechajte omáčku zahrievať a zahusťovať sa. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Vrátenie kurča: Vráťte vyprážané kurčacie kúsky do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať a dotiahnuť sa v omáčke.
- Servírovanie: Kuracie prsia Manchurian servírujte teplé s varenou ryžou alebo rezancami.