Kuracie prsia Manchurian

Kuracie prsia Manchurian ako žiadné iné.

Ingrediencie na kurča:

  • 2 kuracie prsia, nakrájané na kocky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu alebo kukučkovej múky
  • 1 vajce

Ingrediencie na omáčku:

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice ketchupu
  • 1/2 čajovej lyžičky červenej korenie
  • 1 lyžica cukru
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky octu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia Manchurian

  1. Príprava kurča: V míske zmiešajte kocky kurča so soľou, čiernym korením, sójovou omáčkou, kukuričným škrobom a vajcom. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
  2. Fritovanie kurča: Rozohrejte olej v hlbšej panvici alebo hrnci na strednom ohni. Po zohriatí fritujte marinované kuracie kúsky, kým nie sú zlatohnedé a vnútri dobre upečené. Potom ich vyberte z oleja a nechajte na papierovej utierke, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  3. Príprava omáčky: V panvici rozohrejte 2 lyžice rastlinného oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nezmäkne a nestane sa zlatohnedá. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ešte asi 30 sekúnd.
  4. Pridanie korenia a cukru: Pridajte sójovú omáčku, ketchup, červené korenie a cukor do panvice s cibuľou a cesnakom. Premiešajte dobre.
  5. Pridanie vývaru a octu: Pridajte kurací vývar a ocot do omáčky. Nechajte omáčku zahrievať a zahusťovať sa. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Vrátenie kurča: Vráťte vyprážané kurčacie kúsky do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať a dotiahnuť sa v omáčke.
  7. Servírovanie: Kuracie prsia Manchurian servírujte teplé s varenou ryžou alebo rezancami.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *