Kuracie mäso na šťave s cestovinou

Niekedy fakt neviem, čo na obed alebo večeru uvariť. Chce to rýchly a jednoduchý receptík a veci, ktoré máme všetci doma. Rýchlo opražiť mäso na cibuľke a k tomu cestoviny je ideálné večera za pár minút pripravená.
Moje decká boli viac než otravné a nie vždy sa dalo tráviť čas v kuchyni.

 

Ale vlastne aj samé viete, ako je to niečo variť alebo robiť pri deťoch. Stále niečo chcú a vy sa nemôžete plne sustrediť na prácu, ktorú aktuálne vykonávate. Preto mi aj mnoho jedál ale najme koláčov prihorelo. Ale vám sa to nestane.

Odporúčam ochutnať aj: kuracie mäso na štave pre deti.

Kuracie mäso na šťave s cestovinou

Cestoviny s kuracím mäsom a smotanovou omáčkou z 1 panvice

Niekedy fakt neviem, čo na obed alebo večeru uvariť. Chce to rýchly a jednoduchý receptík a veci, ktoré máme všetci doma. Rýchlo opražiť mäso na cibuľke a k tomu cestoviny je ideálné večera za pár minút pripravená.

Kuracie mäso na šťave s cestovinou

Zložky:

  • 300 g kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g cestovín

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájame na kocky a osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Opražíme ich dozlatista.
  3. Pridáme kuracie mäso a opražíme ho z každej strany, kým nie je zlatisté.
  4. V hrnci varíme cestoviny podľa návodu na obale.
  5. Keď je kuracie mäso hotové, pridáme k nemu šťavu, ktorá sa uvoľní počas pečenia, a necháme ešte chvíľu povariť.
  6. Uvaríme cestoviny, scedíme a pridáme k mäsu. Premiešame a dochutíme podľa potreby.

Bonenie! ️

Pozrite si aj video návod na prípravu kuracieho mäsa na šťave s cestovinou: Kuracie mäso na šťave s cestovinou.

 

Druhý recept

Kuracie mäso na šťave s cestovinou je chutné jedlo, ktoré si môžete jednoducho pripraviť doma. Na prípravu budete potrebovať:

– 500 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky
– 1 cibuľa nakrájaná na drobné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku nasekané
– 2 lyžice oleja
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– soľ, korenie, sušené bylinky (napr. oregano, bazalka)
– 400 g cestoviny podľa vlastného výberu

Postup:

1. Na oleji orestujte cibuľu a cesnak, pridajte kuracie mäso a orestujte ho zo všetkých strán.

2. Pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie a sušené bylinky podľa chuti. Podlejte vodou, aby sa mäso neprihorilo, a nechajte dusiť asi 15 – 20 minút.

3. Medzitým uvaríme cestovinu podľa návodu na obale.

4. Keď je mäso mäkké a cestovina uvarená, zmiešajte oboje dohromady a môžete podávať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *