Na prípravu pecených kuracích stehien na hlávkovej kapuste budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 1 hlávková kapusta
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, rasca
– olej
– 200 ml kuracinového vývaru

 

Pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste

Postup:

1. Kuracie stehná dobre očistite a osolte. Následne ich vložte do predhrejanej rúry a pecte ich pri 180°C asi 40-45 minút, kým nebudú pekne zlatisté.

2. V miske si pripravte marinádu z olivového oleja, nasekaného cesnaku, soli, čierneho korenia a rasce. Pomocou štetca ju naneste na pecené kuracie stehná a dajte ešte na chvíľu piecť, kým sa marináda pekne zapečie do mäsa.

3. Medzitým si pripravte kapustu. Kapustu očistite, nakrájajte na tenké prúžky a osolte. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájanú kapustu a dusíme ju asi 10 minút.

4. Potom zalejte kuracinovým vývarom a za občasného miešania nechajte kapustu dusiť ďalších 15-20 minút, kým nebude mäkká.

5. Na záver podávajte pecené kuracie stehná na dusenej hlávkovej kapuste. Podľa chuti môžete podávať aj dusené zemiaky alebo chlieb.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *