Recept na kuracie prsia na hriboch so smotanou je jednoduchý a chutný. Tu je návod:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 200 g čerstvých húb (napr. šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Kuracie prsia na hríboch a smotana

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Ochutite ich soľou a korením podľa chuti.
  2. Huby očistíte a nakrájate na plátky. Cibuľu a cesnak ošúpate a jemne nakrájate.
  3. Na panvici zahrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zjemnia.
  4. Pridajte kuracie prsia a opečte ich z každej strany, kým nie sú zlatiste hnedé.
  5. Potom pridajte nakrájané huby a dusíme ich spolu s kuracím mäsom asi 5 minút, kým nezmäknú.
  6. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Nechajte jedlo povariť, kým omáčka nezhustne, asi 10 minút.
  7. Podávajte s prílohou podľa vášho výberu, ako napríklad ryžou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto jednoduchom a chutnom jedle!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *