Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g václaviek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice čerstvých byliniek (napr. petržlen, tymian, rozmarín)
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami

Postup:

  1. Bravčovú pečeň nakrájajte na tenké kúsky a osušte na papierovom utierke.
  2. Václavky očistite a nakrájajte na polovice.
  3. Cesnak jemne nakrájajte a bylinky nasekajte.
  4. Rozpálte panvicu na strednom ohni a pridajte maslo.
  5. Keď sa maslo roztopí, pridajte nakrájanú pečeň a opekajte ju z každej strany asi 2 minúty, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  6. Pridajte václavky, cesnak a bylinky do panvice. Opekajte ešte asi 3-4 minúty, kým pečeň bude mäkká a václavky se zaprášikovať.
  7. Ochutíte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Podávajte hneď s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *