Samozrejme! Tu je slovenský recept na zapekané horné kuracie stehná:

Suroviny:

  • 4 horné kuracie stehná
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sušeného tymiánu
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 hrnček syra Gruyère alebo Emmental, nastrúhaného
  • Svetlá a tmavá soľ podľa chuti
  • Kôpka čerstvého petržlenu, jemne nasekaného

 

Zapekané horné kuracie stehná

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V mise zmiešajte olivový olej, cesnak, tymián, oregano, soľ a korenie.
  3. Kuracie stehná opláchnite, osušte a potrite marinádou z oboch strán. Nechajte stáť aspoň 30 minút.
  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte cibuľu, kým nezmäkne a nezarumení sa.
  5. Opečenú cibuľu preložte do pekáča a navrch položte marinované kuracie stehná.
  6. Pečte v rúre približne 40-45 minút, alebo kým kuracie stehná dosiahnu vnútornú teplotu 75 °C.
  7. Počas posledných 10 minút pečenia posypte kuracie stehná nastrúhaným syrom a nechajte ho dozlatista rozpustiť.
  8. Pri servírovaní posypte zapekané horné kuracie stehná jemne posekaným petržlenom.

Verím, že si pochutnáte na tomto jednoduchom a chutnom jedle!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *