Samozrejme! Tu je slovenský recept na zapekané horné kuracie stehná:
Suroviny:
- 4 horné kuracie stehná
- 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica sušeného tymiánu
- 1 lyžica sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 hrnček syra Gruyère alebo Emmental, nastrúhaného
- Svetlá a tmavá soľ podľa chuti
- Kôpka čerstvého petržlenu, jemne nasekaného
Zapekané horné kuracie stehná
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- V mise zmiešajte olivový olej, cesnak, tymián, oregano, soľ a korenie.
- Kuracie stehná opláchnite, osušte a potrite marinádou z oboch strán. Nechajte stáť aspoň 30 minút.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte cibuľu, kým nezmäkne a nezarumení sa.
- Opečenú cibuľu preložte do pekáča a navrch položte marinované kuracie stehná.
- Pečte v rúre približne 40-45 minút, alebo kým kuracie stehná dosiahnu vnútornú teplotu 75 °C.
- Počas posledných 10 minút pečenia posypte kuracie stehná nastrúhaným syrom a nechajte ho dozlatista rozpustiť.
- Pri servírovaní posypte zapekané horné kuracie stehná jemne posekaným petržlenom.
Verím, že si pochutnáte na tomto jednoduchom a chutnom jedle!