Pečený zajac recept

Tu je jednoduchý recept na pečeného zajaca:

Suroviny:

  • 1 zajac (plnýho jedného kilogramu)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, rozdrvitého
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolečká
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • petržlen na ozdobu

 

Pečený zajac recept

Postup:

  1. Zajaca dôkladne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán.
  2. V hrnci s vysokými stenami zohrejeme olivový olej a opekáme zajaca zo všetkých strán, až kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom zajaca vyberieme a dáme ho bokom.
  3. Do rovnakého hrnca pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler a opekáme ich, kým nezmäknú.
  4. Vložíme zajaca späť do hrnca a pridáme hovädzi vývar. Zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 2 hodiny, alebo kým mäso nie je jemne mäkké.
  5. Zajaca vyberieme z hrnca a necháme odpočinúť. Mäso potom nakrájame na plátky a dáme bokom.
  6. Do hrnca pridáme múku a premiešame, aby sa vytvorila jemná omáčka. Postupne pridávame smotanu na varenie a varíme, kým omáčka nezhustne.
  7. Plátky mäsa vrátime späť do hrnca a necháme ich prehriať v omáčke. Podávame s vareným zemiakovým pyré a ozdobíme čerstvým petržlenom.

Dúfam, že vám bude chutiť tento recept na pečeného zajaca!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *