Tu je jednoduchý recept na pečeného zajaca:
Suroviny:
- 1 zajac (plnýho jedného kilogramu)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, rozdrvitého
- 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
- 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kolečká
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice hladkej múky
- 200 ml smotany na varenie
- petržlen na ozdobu
Pečený zajac recept
Postup:
- Zajaca dôkladne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán.
- V hrnci s vysokými stenami zohrejeme olivový olej a opekáme zajaca zo všetkých strán, až kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom zajaca vyberieme a dáme ho bokom.
- Do rovnakého hrnca pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler a opekáme ich, kým nezmäknú.
- Vložíme zajaca späť do hrnca a pridáme hovädzi vývar. Zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 2 hodiny, alebo kým mäso nie je jemne mäkké.
- Zajaca vyberieme z hrnca a necháme odpočinúť. Mäso potom nakrájame na plátky a dáme bokom.
- Do hrnca pridáme múku a premiešame, aby sa vytvorila jemná omáčka. Postupne pridávame smotanu na varenie a varíme, kým omáčka nezhustne.
- Plátky mäsa vrátime späť do hrnca a necháme ich prehriať v omáčke. Podávame s vareným zemiakovým pyré a ozdobíme čerstvým petržlenom.
Dúfam, že vám bude chutiť tento recept na pečeného zajaca!